Desest minuta stariji: Truba - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Desest minuta stariji: Truba

Desest minuta stariji: Truba

Ten Minutes Older: The Trumpet (2002.)
92' drama, omnibus

Režija:           Aki Kaurismaki, Spike Lee, Victor Erice, Werner Herzog, Jim Jarmusch, Wim Wenders, Chen Kaige

Uloge: Markku Peltola, Kati Outinen, Ana Sofia Liano, Pelayo Suarez, Cloë Sevigny, Charles Esten, Amber Tamblyn, Yuanzheng Feng, Le Geng

Scenario:        Aki Kaurismaki, Victor Erice, Werner Herzog, Jim Jarmusch, Wim Wenders, Tan Zhang

Producent/i:   Ulrich Felsberg, Spike Lee, Aki Kaurismaki, Samson Mucke, Cecilia Kate Roque, Lucki Stipetic, Nigel Thomas, Nicolas McClintock

Zemlja:          Španjolska, Velika Britanija, Njemačka, Finsk

Linkovi: IMDb

Desest minuta stariji: Truba

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
5
0.00

Omnibus od sedam kratkih filmova o protjecanju vremena, u kojem i deset minuta može imati presudnu ulogu.

U Kaurismäkijevom filmu 'Dogs Have No Hell' glavni lik je u 15:22 pušten iz zatvora. Mora podići novac, kupiti poklon izabranici svog srca, pronaći je i stići na vlak za Sibir u 15:30.

Ericeov crno bijeli film 'Lifeline' odvija se 1940. godine. Španjolski vojnici pridružuju se njemačkima na istočnom frontu, što saznajemo iz naslovnice nekih novina. Usporedo, jedna obitelj provodi običan dan na selu, u kojem je najznačajniji događaj kad novorođenčetu prokrvari pupak.

'Ten Thousand Years Older' dokumentarac je Wernera Herzoga o indijanskom plemenu u džunglama Amazone. Pleme po prvi put dolazi u kontakt s istraživačima, a preko njih i sa suvremenom civilizacijom te u desetak minuta preskače povijesni jaz od deset tisuća godina. Isto tako dolazi u kontakt s bolešću, na koju nije otporno i gotovo izumire.

Jim Jarmusch u crno-bijelom 'Int. Trailer Night' prikazuje deset minuta odmora glumice na setu između snimanja dva kadra. U odmoru je neprestalno ometaju članovi filmske ekipe i telefonski pozivi. U Wendersovom 'Twelve Miles to Trona' glavni lik pokušava stići do bolnice, jer je na tulumu pojeo previše keksa, u kojima je bila droga.

U kratkom dokumentarcu 'We Wuz Robed' Spikea Leea, vidimo kratke izjave novinara i sudionika Bushevih predjedničkih izbora. Smatra se da je Busheva pobjeda na Floridi krivotvorena. Chen Kaige pak u '100 Flowers Hidden Deep' prikazuje deset minuta uobičajenog posla oko raščićavanja terena i gradnje novih zgrada u Kini, koja strelovito gospodarski raste i čija tradicija se gubi.