Opasne veze - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opasne veze

Opasne veze

Dangerous Liaisons (1988.)

Warner Bros. Pictures International

119' drama, romansa

Režija:           Stephen Frears

Uloge: Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Swoosie Kurtz, Keanu Reeves, Uma Thurman, Mildred Natwick, Joe Sheridan, Peter Capaldi

Scenario:        Christopher Hampton

Producent/i:   Norma Heyman, Hank Moonjean, Christopher Hampton

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Opasne veze

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.44
16
0.00

mr blue 19.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

OPASAN KLASIK

Malkovich,Close i Pffefier u ovom zanimljivom,izvrsnom remek djelu od kojeg je navedeni trio stvorio klasik za sva vremena

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 08.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

I više od očekivanog

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 14.01.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Opasno dobro!

Nedugo nakon što sam pogledao i bio oduševljen filmom Cruel Intentions (Okrutne Namjere) čuo sam da je to u biti moderna verzija filma Dangerous Liasions iz 1988. godine. Osim navedenih postoje i Opasne Veze Milosha Formana iz 1989. te Vadimove iz 1960. koje nažalost nisam pogledao. Redatelj je Stephen Frears i mislim da je upravo ovo njegovo najbolje djelo.
John Malkovich je kao stvoren za ovu ulogu. Vicomte Sebastien de Valmont (Malkovich) je osoba kojoj je jedina želja u životu zavesti ženu te ubrzo ostaviti sve vezano za nju iza sebe te nastaviti dalje.
Jedino pravilo je - ne zaljubiti se. No što se desi ako se zaljubiš??...
Film je puno bolji i kvalitetniji od svoje moderne verzije (Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon..) jer radnja baš odgovara vremenu u koje je stavljena (Francuska, 18.st), a i glumačka ekipa je kvalitetnija sve u svemu: Glenn Close, J. Malkovich, Michelle Pfeiffer, Keanue Reeves, Uma Thurman...
Jedina mala mana koja nekima i ne bi zasmetala je usporenost filma, nije pretjerana, ali se da osjetit u nekim trenutcima.
Ako ne volite filmove ''starijeg'' izgleda bar pogledajte moderne Okrutne Namjere pa vas možda natjeraju da posudite u videoteci Opasne Veze.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

New Cutter 02.12.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Klasik s par bora

Dosta spor i fokusiran iskljucivo na pomalo zamornu "Who cares" igricu izmedju Malkovich-a i Grande Madame. Inace, klasik (pa koju god to konotaciju sa sobom nosilo).

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nbazina 23.11.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Mrak

Meni je ovaj film savršen!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: