Odabrani - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Odabrani

Odabrani

State of Grace (1990.)

Cinehaus Productions

134' krimi, drama, triler

Režija:           Phil Joanou

Uloge: Sean Penn, Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright, John Turturro, John C. Reilly, R. D. Call, Joe Viterelli

Scenario:        Dennis McIntyre

Producent/i:   Michael Hausman, Ned Dowd, Randy Ostrow

Zemlja:          VB, SAD

Linkovi: IMDb

Odabrani

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Terry Noonan se vraća u irski dio zloglasne newyorške četvrti Hell's Kitchen nakon desetogodišnjeg izbivanja.

Terry je tu odrastao i cijelu mladost gledao kako se bande bore za prevlast u kvartu. Njegov najbolji prijatelj, Jackie Flannery i čitavo staro društvo još su uvijek tamo i svi su članovi neke bande te se bave organiziranim kriminalom. Jackijev stariji brat Frankie vodi najveću irsku bandu u kvartu, kojoj se i Terry priključuje.

Jackiejeva i Frankiejeva sestra Kathleen, Terryjeva prva ljubav, pokušava se izvući iz kvartovskog beznađa i živjeti život s prave strane zakona. Njenoj braći najveća prijetnja su Talijani, za koje se Jackie boji da će zauzeti irski teritorij, a Frankie, hladnije glave, nastoji proširiti svoj utjecaj i sklopiti savez s talijanskim mafijašima.

Jackie hladnokrvno ubije trojicu Talijana u irskom bircu i time navuče bijes vlastitog brata, ali još gore, mafijaškog bossa. Da izbjegne rat bandi, u kojem bi Irci nastradali, Frankie pristane ubiti brata. U isto vrijeme Terry priznaje Kathleen da je policajac na tajnom zadatku te da mu je plan uvući se u Frankiejevu bandu i uništiti je. Rastrgan je između svog posla i prijateljske lojalnosti i shvaća da će uskoro morati izabrati stranu.