9 orgazama - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      9 orgazama

9 orgazama

9 songs (2004.)

Optimum Releasing / Discovery film i video

71' drama, glazbeni, romansa

Režija:           Michael Winterbottom

Uloge: Kieran O'Brien, Margo Stilley, The Dandy Warhols, Franz Ferdinand, Primal Scream, Super Furry Animals

Scenario:        Michael Winterbottom

Producent/i:   Michael Winterbottom, Andrew Eaton

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: imdb

9 orgazama

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.76
21
0.00

Što kažete na film u kojem mladi par posjećuje devet rock koncerata dok preostalo vrijeme upražnjava seksom (bez cenzure) i sve to traje simboličnih 69 minuta?

Kada se 2005. godine pojavio u Cannesu, art film Michaela Winterbottoma privukao je popriličnu pozornost medija izazvavši skandal prije svega zbog scena eksplicitnog seksa. Neki su ga čak proglasili amaterskim pornićem iz razloga što se Winterbottom odlčio igre u krevetu prikazati bez rezova, montaža, umjetnih orgazama i glazbenih podloga već spontano, sirovo, točno onako kako je bilo na setu, a bilo je burno.

U glavnim su ulogama londonski geolog Matt (Kieran O'Brien) i američka studentica Lisa (Margot Stilley). Upoznaju se sasvim slučajno na rock koncertu Black Rebel Motorcycle Cluba na Brixton Academyju u Londonu nakon čega završe u njegovom krevetu.

U ostatku filma posjetit će još osam koncerata između kojih neće gubiti vrijeme na razgovore. Njihovu ljubav oslikava 9 pjesama pa tako u filmu imamo prilike vidjeti danas popularne rock sastave poput Franz Ferdinanda, Primal Screama, Fallen Angela, Dandy Wymana i Super Furry Animalsa.

Redatelj koji je status stekao filmovima o gorućim svjetskim problemima između ostalog i o Sarajevu i ratu u Bosni ('Dobrodošli u Sarajevo'), afganistanskim izbjeglicama ('In This World') i ozloglašenom američkom zatvoru ('Put u Guantamo') ovdje nam pokušava ukazati na apsurdnu situaciju u današnjem filmu u kojem imamo prilike vidjeti goleme količine nasilja što više nikoga ne čudi dok scene seksa teško prolaze bez cenzure.

i.k.