Apocalypto - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Apocalypto

Apocalypto

Apocalypto (2006.)

Buena Vista, Touchstone Pictures / Blitz film i video

137' avantura, povijesni, epski

Režija:           Mel Gibson

Uloge: Rudy Youngblood, Dalia Hernandez, Jonathan Brewer, Morris Birdyellowhead, Carlos Emilio Baez, Amilcar Ramirez, Israel Contreras, Isabel Diaz, Espiridion Acosta Cache, Raoul Trujillo, Gerardo Taracena, Rodolfo Palacios, Fernando Hernandez

Scenario:        Mel Gibson, Farhad Safinia

Producent/i:   Mel Gibson, Bruce Davey

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

 

Apocalypto

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.05
147
0.00

Myrela 24.12.2017 Ocjena recenzije : 5.0

VRH!

Neponovljiv!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pepo_lover 29.01.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Odlično

Film traje preko 2 sata, a ja sam ga odgledo u dahu.
Drago mi je da je film rađen na starom majanskom umjesto na engleskom jeziku, jer mislim da ovako izgleda puno autentičnije i dojmljivije.
Akcije i krvi ne nedostaje, ima brutalnih scena, a jedino što želiš cijelo vrijeme je da Jaguarova Šapa uspije izvuć živu glavu i pobjeć ratnicima Maya i osvetit se za ubojstvo svog oca i ostalih pripadnika plemena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ibrahimbegić 22.09.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Inspiracija ante portas

Ovo je jedan od filmova koji pomjera granice vrijednosti i nisam baš optimista da će se uskoro( u narednih par godina) pojaviti ovako odličan film, s obzirom na trend komjuteriziranih filmova koji su preplavili filmsko tržište i koji su toliko glupi da se čovjek ne može opustiti nego naprotiv samo iznervirati od silne gluposti koja iz njih izbija.Apocalypto je kultni film za ocjenu 5 ko kuća.''JA SAM lAVLJA šAPA.oVO JE ZEMLJA MOJIH OČEVA.oNI SU NA NJOJ LOVILI I JA ĆU NA NJOJ LOVITI I U NJOJ OSTAVITI SVOJE KOSTI''iNSPIRATIVNO....DO JAJA.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Carwin 17.07.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Odlično

Iako se pisalo prije dovršetka filma da će bit glupost jer Gibson nije nije unajmio neke odlične i poznate glumce, nego autentične. Film je zaista odličan. Žrtvovanje ljudi, mučenje, strah, ismijavanje... nekoliko puta vam dođe da se zapitate uh, što bi ja da sam u ovoj situaciji? Film vjerno prikazuje drevni narod, i ako mu ne zamjerimo neke sitnice koje nisu ni bitne u samom sadržaju, film je za 10.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jay 03.08.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Apocalypto

Jako dobar film, možda malo previše brutalan ali u svakom slučaju ga treba pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

speed-->>> 11.06.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Uopšte nije toliko krvavo kako mnogi tvrde

Kao prvo, stvarno ne znam šta je toliko krvavo i gnjusno u ovom filmu kao što mnogi komentarišu. Puno više sakaćenja i krvi je već viđeno ranije i mislim da ne treba dizati toliku prašinu oko toga.

Inace smatram da je najveća greška ovog filma upravo Mel Gibson i filmska reputacija koju su mu pomalo nezasluženo prišili.
Čovjek je napravio tri filma i svaki od njih je imao takvu priču u kojoj su krvave scene bile neizbježne- kako prikazati Isusove patnje bez krvi, ili ritualno žrtvovanje drevnih naroda bez prikaza tog žrtvovanja ili pak masovne bitke sa sjekirama, kopljima i mačevima bez odsječenih udova i prolivene krvi.

Apocalypto inače nije loš film- tehnički aspekt filma je besprijekoran, glumci takođe, Gibsonova režija je na mjestu. Sve OK.
A što se tiče samih historijskih činjenica, one su bile pobrkane i u Hrabrom srcu ali to u ono vrijeme nije skoro nikome smetalo(a kamoli da se svi odjednom dignu kao zadrti historičari)... u međuvremnu, Mel Gibson je došao na loš glas.

U svakom slučaju vrijedi pogledati, a potom formirati sopstveno mišljenje bez uticaja tuđih mišljenja

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maximo 23.05.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Filmčina

u jebote filmčine,prvo sam mislio šta ga je sad Gibson nasrao,al nakon pogledanog samo sam zinuo(ma i dok sam gledo).kamera,priča,akcija,efekti i još jednom akcija koja ide ruku pod ruku sa odličnom kamerom će vas ostavit bez daha,dobro ajd ima tu i tipičnog gibsona -krv do koljena,brutala i porođaj-skužit će te kad pogledate - a kraj je u Shymalan maniri što je kod mene plus,jedan od filmova godine

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

niksa666 22.05.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Ja zadovoljan!

Neću dužiti!

Iako film ima puno ''logičkih'' rupa i krvi, meni je nekako dobro legao.

Možda zbog onog jezika, možda zbog đungle i prirode, možda zbog završetka... nema pojma!

Davno sam ga gledao u kinu, a sad mi pao na pamet pa sam morao nešto napisati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dec 02.03.2008 Ocjena recenzije : 3.0

fantasticno epsko djelo

apocalypto je remek djelo.Mel Gibson je ovaj put napravio pun pogodak. Film doista pogadja bit . Preporujucujem film. ocjena 5.00000

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

John Doe 10.12.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Apocalypto

Da budem otvoren, ne volim mela Gibsona. Kao redatelja, mislim, jer ga smatram ne samo precijenjenim, već i famu oko njegovog rada smatram precijenjenom i nepotrebnom. "Hrabro srce" bilo je zanimljivo, ali ništa više od toga; "Pasija" je bila sadističko umjetničko preseravanje; "Apocalypto"... Da, fino je to s jezičnom autentičnosti, s glumcima naturščicima i naturalističkim pristupom (opet), ali odgledavši još jedan Gibsonov film, pitam se... čemu? Dirljiv je to poluakcić, s dosta neuspjele simbolike (čak se i završna scena s dolaskom konkvistadora čini prilično glupastom, onako "prišivena" filmu) i viška ambicija zagubljenih u dezorjentiranom pretencionizmu. Reći ću još samo, onako okvirno, jer mi se ne da više pametovati - lošije od "Hrabrog srca", bolje od "Pasije".

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tonito 29.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Izgleda da je Gibson snimio film, a da nije imao pojma o životu Maya. Kao prvo, narod Maya nije bio toliko nasilan koliko je u filmu prikazano. Oni su pridonosili najviše 1 do 2 ljudske žrtve na godinu. Drugo, ona scena kada zarobljenici hodaju kroz mnoštvo ljudi prema piramidi, a one žene nešto pjevaju i sve su u transu jednostavno nije moguce iz razloga jer žene Maya nisu imale pravo biti na tamo u vrijeme žrtvovanja. Treće, kad kamera snima onog svećenika s leđa vide se neke piramide koje u to doba nisu bile ni sagrađene. I četvrto, zadnja scena sa dolaskom Španjolaca. Kad su oni stigli u Ameriku većina Mayskih gradova već je bila uništena. Bio bi to dobar film da je Gibson barem malo proučio život Maya:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ArcMihael 26.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Apocalypto

NAŽALOST PREMA OVOME FILMU MORAM BITI KRITIČAN IZ JEDNOG RAZLOGA A TO JE DA MEL GIBSON KAO REDATELJ I GLUMAC MOŽE PUNO PUNO BOLJE ALI SAD STO JE TU JE ALI U SVAKOM SLUČAJU TKO JE ŽELJAN AKCIJE KLANJA I PODNEVLJA MAJA TO JE FILM ZA NJEGA:)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Fritz 19.11.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Sjajno :)

Nastranu i autorova idejna motivacija i brojna častohlepna naklapanja nadrianalitičara - pa, zaboga, ja gledam film i, prema tome, ja mu dajem smisao, upravo na isti način na koji smisao dajem dobroj porciji punjenih paprika: meni su sjajne, a vama mogu biti degutantne.
Dakako, autor ili tkogod drugi može svojim mišljenjem dati kakav naputak ili smjernicu, ali ništa više od toga. Napokon, ne dogodi li se nerijetko da stvar ispadne baš suprotno od onoga što je autor želio postići, a cijeli svijet odvali od oduševljenja. Jasno? Naravno da je jasno.
Dakle, riječ je o sjajnoj ekranizaciji ideje po kojoj silina (jačina, moć, koncentrirana sila), bez obzira na svoj kvalitativni etički predznak, uvijek biva pobjednikom. Remek djelo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vesna filipovic 05.11.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Fenomenalno

Film je fenomenalan ,a Mel Gibson je pokaZao i dokazao koliko vredi.Njegova karijera reditelja bice vrlo uspšna,verujem uspešnija i od glumačke

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ave delmati 30.10.2007 Ocjena recenzije : 0.0

vizualno dojmljivo,ali...

film je ok,kazem vizualno dojmljiv,vrlo dobro režiran,dobro odglumljen,sadržajan,ali meni jednostavno nije legao.ne znam iz kojeg razloga ali pomalo mi je mučan a vjerojatno mi se nije svidi zbog jezika na kojem je snimljen ali ipak objektivno dobar film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

binq 05.08.2007 Ocjena recenzije : 5.0

biser

remek djelo jedan među 5 naslova u posljednjih 10 god.fantastično

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

binq 05.08.2007 Ocjena recenzije : 0.0

briljantno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 03.08.2007 Ocjena recenzije : 3.33

Vizualno remek-djelo

Mel Gibson u stvarnome zivotu ne ostavlja dojam potpuno prisebne osobe, ali ono sto mu se mora priznati je to da stvarno zna snimiti film. Od prvoga kadra prikazivanja obicnoga grmlja vidi se da covjek jednostavno zna. Najimpresivnija slika filma je pogled male djevojcice u glavnoga junaka prilikom prolaska zarobljenicke povorke kroz selo na zrtvovanje. Nazalost, i ovaj film nije lisen pretjerivanja. Tako je glavni junak brzi najvjerojatnije od najbrze zivotinje na zemaljskoj kugli, zatim prezivljava skok s vodopada...Ali ipak, vecih zamjerki nema. Ovakvi filmovi se gledaju u kinu, prvenstveno zbog izvrsnog vizualnog dozivljaja. Na DVD-u ovakva vrsta filma jednostavno gubi snagu. Obavezno gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

skomlosi 24.07.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Film jest pun nasilja i klanja, ali emotivci ce prepoznati mudre rijeci oca Jaguarove sape, borbu za voljenu zenu i djecu te pravo na zivot na svom terenu. Ono sto bih dalje voljela vidjeti jest kako je Napleon zaklao Maje!!! Majku im njihovu...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 16.07.2007 Ocjena recenzije : 0.0

i domorce ubijaju,zar ne

nježan prikaz naseljavanja netaknute prirode i otimanja onog što vrijedi.ipak nekima alkohol koristi,tako da si je mel dao truda i svaka cast na dva sata đungle

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: