Leo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Leo

Leo

Leo (2002.)

UIP / Discovery film i video

103' drama

Režija:           Mehdi Norowzian

Uloge: Elizabeth Shue, Joseph Fiennes, Sam Shepard, Denis Hooper, Deborah Kara Unger, Justin Chambers, Mary Stuart Masterson, Jake Weber, Davis Sweatt

Scenario:        Massy Tadjedin, Amir Tadjedin

Producent/i:   Nik Powell, Derek Roy

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Leo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Dopisujući se zatvorenik i zapostavljeni dječak pronalaze utjehu jedan u drugome. Što će se dogotditi kada zatovrenik izađe na slobodu? 

Uvjerena da ju muž vara Mary Bloom (Elisabeth Shue) se upušta u aferu sa mladim majstorom (Justun Chambers) nakon čega ubrzo zatrudni. Nedugo zatim muž joj pogiba u prometnoj nesreći te ju obuzima osjećaj krivnje. Iz tog razloga Mary mrzi svog novorođenog sina Lea (Davis Sweat) koji pak ni kriv ni dužan ispašta zbog majčinog hladnog odnosa prema njemu.

U sklopu školskog zadatka Leo se dopisuje sa zatvorenikom Stephenom (Joseph Fiennes) sa kojim kroz korespodenciju postaje sve prisniji. Stephen nastoji pomoći mladiću, a na taj način i sebi olakšati dane u zatočeništvu.

Nakon što ga puste iz zatvora Stephen se zapošljava u lokalnom restoranu gdje mu kolege nastoje pomoći da se vrati u normalan život. U restoranu ga maltretira lokalni pijanac (Dennis Hopper) te Stephen odlučuje napustiti posao ne bi li pronašao dječaka čija su ga pisma spasila u najtežim trenucima.

i.k.