Ghost Rider - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ghost Rider

Ghost Rider

Ghost Rider (2007.)

Sony Pictures / Blitz film i video

114' akcija, fantastika, triler

Režija:           Mark Steven Johnson

Uloge: Nicolas Cage, Jon Voight, Wes Bentley, Eva Mendes, Matt Long, Sam Elliott, Peter Fonda, Donal Logue, Tony Ghosthawk, Hugh Sexton

Scenario:        Mark Steven Johnson

Producent/i:   Avi Arad, Michael De Luca, Gary Foster, Steven paul

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ghost Rider

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.10
71
0.00

mayena 07.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

super film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 12.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

plamen i vrag

Još jedan film koji je ekranizacija stripa. I još jedan film u kojem čovjek prodaje dušu vragu. I još jedan film koji sadrži više specijalnih efekata nego radnje.
Kada sam film odgledala, zaključila sam da sam mogla i bez njega. Ali, priznajem, gledala sam ga na nagovor svoga sina, koji je u tim godinama, da ga privlače svi takvi filmovi: ekranizacija stripova, akcija, motori, utvare, vrazi i đavoli, vatra i led.... Ovaj film će se svidjeti onom koji voli Daredevila, Spidermana i slične akcijsko-sf-futurističko-horor filmove. Za takve gledatelje: uživajte, a ja sam već zaboravila 90 % filma jer nije vrijedan pamćenja. I Nicolas: u ovom filmu djeluješ bez veze, ostvario si puno boljih uloga, ali vjerojatno je ovo bilo za tvoju dušu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

damirooo 15.12.2007 Ocjena recenzije : 2.5

vtf

kakva glupost.ocekivao puno-dobio nista.mislio sam:"ajde barem eva je tu"-ali ni ona nije odglumila bas neku ulogu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 12.12.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Duh na chopperu

Počeo sam gledati film..... i već mi je bio dosadan, pogledao sam samo efekte koji su izvrsni kada me već ništa drugo nije moglo zadržati.
Nisam puno ni očekivao od filma ali inače jako loše .... šteta novaca.
Cage bi se trebao posvetiti ozbiljnijim filmovima, može on to.Neka pokaže više ćelu a ne da s onako smiješnim tupeom i izbotoxiranim licem glumi mladiće kad više to i tako nije!


Nicolas, may the force be with you!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 11.09.2007 Ocjena recenzije : 4.0

Jedva 2...

Ekranizacije Marvelovih stripova u zadnjih par godina su sve lošije i lošije. Rijetko kada neka ispadne dobra.
Što očekivati od redatelja M.S. Johnsona koji se i nije baš proslavio režiranjem Daredevila?
Glavna uloga je pripala Cageu što i nije izazvalo oduševljenje u mom slučaju, te je dovelo u pitanje kvalitetu sveukupnog filma.. Jer mu nikako ne pristaje uloga super-junaka.
Većina novina/web stranica Ghost Ridera stavlja u skupinu akcijskih/fantastičnih filmova, al meni je nadasve dobra komedija s trash elementima..
Glumačka ekipa je jako slaba i nadasve dosadna, a sasvim slično bi se moglo reći i za radnju.
Specijalnih efekata, naravno, ne fali te je izgleda naglasak na tome... Ali film ne sačinjavaju spec. efekti već nešto sasvim drugo. Oni mogu samo pridonijeti spektakularnosti filma ovakve vrste.
Potpuno razočaranje, koje jedva zaslužuje ocijenu 2.
Nadam se da drugog nastavka neche biti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Black point 13.08.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Ghost Rider-mješanac žanrova

Iako film dobija podosta loših kritika, smatram da je dovoljno dobar, barem za one koji nisu fanovi niti jednog žanra. Naime film podnosi odlike mnohih žanrova, i smatram da nije klišeiziran, kao većina sadašnjih filmova. Ako želite sjesti uz pivicu, opustiti mozak i gledati SF horor sa odličnim zapletom i završetkom preporučujem ovaj film u kojem se Nicolas Cage vrlo dobro snašao, bez obzira što ovo nije njegov žanr. A ako ste ljubitelji nabrijanih motora ovaj film će vas natjerati da ih još više zavolite.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 13.08.2007 Ocjena recenzije : 3.0

čitam recenzije

i nemogu vjerovati. jedno je akda klinac od jedanaest godina kaže za ovaj film dA je najbolji film ikad ali kada lik od 40 godina hvali ovakvo treš sranje onda mi dođe na riganje. Folim skoro sve stripovske filmove al ovo..Majko mila gori film nisam pogledao od...ma gori film niti ne postoji. tolkie miliune uložiti u ovakvo nešto je grijeh. prije bi te novce dao u humanitarne svrhe pa makar ti novci ne završili u prave ruke. Gluma, glumci, užasssss. Nikola moj dragi mislio sam da napreduješ ali šta se to s tobom događa.fak

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Fatty 11.08.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Kakav trash!?

Od kuda početi? U ovom filmu je sve loše! Gluma je očajna, glupe rečenice nižu se jedna za drugom, priča je imala potencijala ali je ispričana na najgluplji mogući način! Meni su čak i toliko hvaljeni efekti sasvim prosječni! Film je mrvicu ali samo mrvicu bolji od ULTRA MEGA SRANJA zvanog Daredevil (a Elektru se bojim i pogledat)! Mislim da je Marvel iskorišten do srži i da je napokon došlo vrijeme ekraniziranja pravih stripova, a pri tome mislim na stripove iz Bonelli kuće! Vrijeme je za Dylan Doga, Martina Misteriju i Zagora!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jocker 31.07.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Usijana glava

Jao, od kuda početi....? Pohvala za specijalne efekte, ostalo :P. Nije pomogla niti sama činjenica da je Nick proveo dnevno tri sata na stolcu kako bi mu sredili frizuru. Ima nešto što mi je specijalno išlo na živce a to je bila dramatična poza glavnog junaka kada bi se susreo sa vragom i onda teatralna prijetnja sa kažiprstom uz tekst: "YOU!". O dajte, molim vas! To Nicku ne stoji nikako. A i malo mi je blesav kraj. Kako je antikrist mogao propustiti to da kad pokupi sve te duše da će ga onda Ghost Rider nasamariti sa pogledom pokore, a dobro je znao da je to njegovo najjače oružje?! Moglo je bolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 16.07.2007 Ocjena recenzije : 3.67

Specijalni efekti i ništa više

Iako sam ljubitelj ekranizacija strip junaka, ipak budimo realni i priznajmo da se u zadnje vrijeme malo u tome pretjeralo. Nemam ništa protiv lika i djela Ghost Ridera, ali nakon silnih ekranizacija drugih super junaka i ova gubi na svježini i originalnosti. Film je zaradio dovoljno da gazde budu zadovoljni, ali to je uglavnom zahvaljujući vjernim fanovima stripa koje vjerujem najviše zanima kako njihov junak izgleda u filmskoj verziji.
Sada malo o samom filmu. Čim sam vidio da iza kamere stoji Steven Johnson (odgovoran za Daredevila i Elektru), očekivanja mi nisu bila velika. Nadalje Nicolas Cage svakako nije najbolji izbor za tumačenje Ridera (svaka čast njegovoj zaluđenosti samim likom, ali čovjek treba priznati da je ipak malo prestar za određene uloge). Loše ofarbana kosa i kožno odijelo čak ga na trenutke čine i smiješnim. A u zadnje vrijeme Cagea baš i ne ide, jer zadnji kvalitetan njegov film je ''Gospodar rata'', a nakon toga je nanizao za mene nekoliko razočaravajućih nastupa.
Ostatak glumačke ekipe nije ponudio ništa posebno. Eva Mendez je tu samo da uljepša ekran, glavni zlikovci nisu kvalitetno iskorišteni (kad već se nude i otac i sin vrag onda se tu može svašta iskombinirati). Wes Bentley u ulozi vraga juniora je potpuni promašaj. Lik Ridera starijeg (kojeg glumi veliki cooler Sam Elliot) je također neiskorišten i loše objašnjen u filmu, a Blazeu služi ništa drugo nego samo kao vodič. Bilo bi zanimljivo da je konačni obračun bio recimo između dva Ridera i oca i sina vraga.
Jedino što vrijedi u filmu su specijalni efekti, kojima je film krcat i koji su napravljeni odlično. Od kaskaderskih scena s motorima do samog lika Ghost Ridera kada se pretvori u gorućeg kostura i zajaše svoj motor.
Film me nije oduševio (loš izbor glumaca, neiskorištena radnja i likovi), te jedino zbog odličnih efekata dajem prolaznu ocjenu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 16.07.2007 Ocjena recenzije : 1.67

gori kamen,gori borovina ,)

nakon sto se valjda otrijeznio napustajuci las vegas vjerojatno su ga nagovorili da snimi pakleni sund o gorucim temama.pohvala za efekte,al gluma je uzas i rastegnuto kao spiderman 2.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leone 16.07.2007 Ocjena recenzije : 3.75

(Ghost) Riders In The Sky

Znate li one stvari koje su već toliko vremena tu, da ih više nitko i ne zapaža, a nitko više ništa ne zna o prvoj pojavi te stvari? Recimo, tko zna koji je bio prvi okus Orbit žvaka u Hrvatskoj? Tko pamti prvi ovoj sladoleda Snjeguljica? Koji je originalni zaplet Santa Barbare? Takva je situacija i sa filmskim adaptacijama stripova, posebno Marvellovih. Ajde neka se netko brzo pokuša sjetit koji je bio prvi film u toj seriji adaptacija! Koliko mene pamćenje služi, to je bio Singerov X-Men. Ili možda Raimijev Spiderman? Tko zna? Ah nitko ništa ne zna, krhko je znanje.
Tako smo nakon X-mena, Spidermana, Daredevila, Punishera, Fantastic 4, Boleka i Loleka, ... došli i do Johnnyja Blazea a.k.a. Ghost Ridera. Priča je to o momku koji je kao mlad i neuk tinejdžer prodao svoju dušu vragu da bi spasio svog oca, ali vrag ga je prevario i sada ga drži na životu i čeka trenutak kada će doći po svoj dio ugovora. A Johnny svo to vrijeme vozi motore i najpoznatiji je svjetski kaskader. Ali kada se pojavi vragov odmetnuti sin Blackheart (baš vražji momak. Mislim koji je vrag bilo vragu kad je išao pravit sina? Pa ako se razumije imalo u genetiku, trebao bi znati da će i dijete biti svo vražje ako bude imalo na oca) koji želi osvojiti svijet, ili pakao, nešt od toga.
I što ima prosječni gledatelj očekivat od ovog filma? Pa ništ posebno. Ak je kao ja gledao sve ranije navedene adaptacije, već mu je stripova preko glave. Što se tiče filma, kao prvo Nicolas Cage nije baš najsretniji izbor za glavni lik, al kad momak kaže da obožava strip, i čim ubaci nešto keša u produkciju, odamh dobije glavnu ulogu. Uloga je vaša! Ovdje izbor uloga i glumačka ostvarenja nisu baš zapanjujuća. Scenarij ne daje neke velike trenutke, režija je prosječna (naravno sa hrpom specijalnih efekata). I kao asol na ranu dobijete ljigavi odjebi-vraže-ja-ću-spašavat-svijet-da-bi-bilo-nastavka završetak i dobijete ne baš dobar film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 08.07.2007 Ocjena recenzije : 2.25

Ajoooj

Nicolas Cage nikada nije i nece biti glumac. Covjek jednostavno ima srece sto je necak od F. F. Coppole, pa eto i njega u Hollywoodu. Film je ziva katastrofa, a Cage ima 20-ak godina previse da glumi Spidermane, Ghost Ridere i ostale nam drage junake koji mlate pare po Americkim kinima. Ovdje se postavlja pitanje da li ce uopce biti Ghost Ridera 2. Najbolje je potraziti odgovor na stranici www.boxofficemojo.com i vidjeti koliko je ovo djelce zaradilo. Ako je zaradilo dosta eto nama i Nicolasa Cage u Ghost Rideru 2. Nadam se da ce mu u slijedecem nastavku dati ipak nesto bolju periku nego sto je bila u jedinici. Ocjena filma: sigurnih i cvrstih 1.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Prlja 12.04.2007 Ocjena recenzije : 1.33

Daredevil je puno bolji

Film mi nije katastrofalan, kao što su mnogi rekli, ali mi nije ni dobar. Ono, tipičan hollywoodski big-budget spektakl, sa već bezbroj puta viđenim situacijama i klišeima. Moram priznat da sam više očekival od filma, jer mi je prethodni rad redatelja Johnsona, Daredevil, bil neočekivano solidan filmčić sa solidnom, mračnom atmosferom. Ovaj film je totalna suprotnost: Cage se, kao dobar glumac, tu totalno zblamiral, a Eva Mendes je u filmu samo zbog pokazivanja, mora se priznat, impresivnog dekoltea. Uz Evin dekolte, dobra stvar u filmu su i specijalni efekti. Premda malo izgledaju previše animirano, dobri su. Uglavnom, ako nemate pametnijeg posla, pogledajte Ghost Rider-a, nasmijali bute se nekim glupostima, kao i ja ( obrati pozornost na nevjerovatno potrebnu scenu za priču u filmu, u kojoj se Cage, nakon tuširanja, krevelji pred špiglom). I da, da ne zaboravim, Sam Elliott ima jako glupo napisanu ulogu u filmu, ali ju je on svojom nevjerovatnom karizmom, pretvorio u vjerovatno najbolju stvar u filmu.

Ocjena: 2, 5 / 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pickey 11.04.2007 Ocjena recenzije : 2.0

Stravično!!!

Definitivno jedan od najgorih filmova koje sam u životu pogledao. Nije mi jasna jedna stvar, zar baš svaka ekranizacija stripa u kojoj glavni lik petlja s Nečastivim mora biti očajna? Spawn, Constantine a sad i Ghost rider, sve smeće do smeća, glupave nakaradne orgije efekata, koje bi, kao, trebale bit strašljive, pa kad se i Vrag i Sin njegov pojave to mora bit nadopunjeno njihovim kretenskim kreveljenjem. Jedini pogodak u Ghost rideru je angažman glumca, stvarno uloga je pravi poligon za Cageovo kreveljenje. I da, da ne zaboravim najveći biser na kraju! Može li mi neko objasniti smisao onog završnog jahanja Cagea i Sam Elliotta, pokušava se stvoriti atmosfera uoči završnog boja, a onda Elliott stane i mrtvo hladno izvali "E ovo je bio moj zadnji preobražaj, sretno!" I odjaše??? Stvarno završnica dostojna pravog smeća! I ovo je jedan od najgledanijih filmova ove godine? Svašta!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ivonchica 01.04.2007 Ocjena recenzije : 1.75

ivona

film je grozan

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

7robi7 23.03.2007 Ocjena recenzije : 3.0

najbolji film

ovo je najbolji film koji sam ikada pogledao!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Red dust 10.03.2007 Ocjena recenzije : 2.5

Moglo je to i bolje

Ka veliki strip fan, očekiva san stvarno više od ovog filma, mada ne mogu reć da me potpuno razolčara. Radnja je solidna, efekti su mogli bit spektakularniji, Cage je odličan glumac, ali nije baš za ovu ulogu, eto, pustili su ga samo zato šta je toliki stripoljubac. Sve u svemu, spada mi u lošije stripovske ekranizacije, ali je ipak sasvim zadovoljavajuće.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marinav 08.03.2007 Ocjena recenzije : 1.0

šta reći nego da je izuzetno pun akcije sa dozom naučne fantastike koja samo gledaocu diže adrealimpa samim tim neostavlja nas ravnodušnim tokom čitavog filma

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Irishka 04.03.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Ghost Rider je jedan od onih filmova koji se ne mogu pohvaliti osobitom kvalitetom, ali moze posluziti kao solidno sredstvo za opuštanje.Iako nemam ništa protiv Nicolasa Cagea smatram da ova uloga baš i nije za njega, većinom zbog njegovih godina koje su, ruku na srce, učinile svoje. Također moram priznati da sam očekivala više od Eve Mendez. S obzirom da joj uloga baš i nije zahtjevna mislim da je mogla to malo bolje izvesti. Što se tiče radnje poprilično je prozirna (predvidljiva). Ne zahtijeva posebnu koncentraciju. Vizualni efekti su solidni. Sve u svemu nije loše, posebno kad se uzme u obzir da je film snimljen prema stripu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: