Otporan na smrt - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Otporan na smrt

Otporan na smrt

Grindhouse: Death Proof (2007.)

Dimension Films (The Weinstein Company) / Discovery film i video

127` akcija, horor, triler

Režija:           Quentin Tarantino

Uloge: Kurt Russell, Zoe Bell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Marley Shelton, Tracie Thoms, Mary Elizabeth Winstead, Michael Bacall, Eli Roth, Omar Doom

Scenario:        Quentin Tarantino

Producent/i:   Elizabeth Avellan, Robert Rodriguez, Erica Steinberg, Quentin Tarantino

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
imdb

Otporan na smrt

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.80
65
0.00

mr blond 12.03.2010 Ocjena recenzije : 1.0

SOLIDAN TARANTINO

Iako sam veliki ljubitelj Quentina Tarantina drzim da je ovaj film najslabiji iz njegove kolekcije.Prvenstveno zbog prerazvucenih i dosadnih dijaloga i premalo akcije.
Međutim najviše zamjeram na tome što glavna zvijezda odlicni Kurt Russel nije dovoljno iskoristen.
Muzika je kao i inace dobra i sve u svemu standardni Tarantino...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vidb 26.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

...to je Tarantino!

Prošlo je dugo otkako sam gledao ovaj film, ali čuo sam komentar žene u videoteci na upit kako joj se sviđa ovaj film. "Izvrsno,", kaže ona, " a kako i ne bi, pa to je Tarantino!". Istina je! A Tarantino je u ovom filmu pokazao sljedeće: dugi dijalozi koji ne služe apsolutno ničemu doli preseravanju i pokušavanju stvaranja kul spika kakve su bile u "Pulp Fictionu" i "Reservoir Dogs" (a i one su uzete od drugdje). Zatim, rezanje pojedinih scena i te stvari. Neki će reć da je to jako super, podsjeća na stare eksploatatorske filmove itd. Ako je Tarantino time htio pokazati kako je dolazilo do rezova na vrpcama u procesu prikazavanja filma u kinima 70-ih godina, uspio je. Ako je htio postići glupi osjećaj koji bi zatim uslijedio, također je uspio. Zaista ne znam zašto se ljudima ovaj film sviđa - istina, auto super izgleda, Kurt Russell je fora glumac, ali za dobar film treba malo više od toga, tj. treba priča, koje ovdje nema. Jako mi idu na živce mix western muzike Enia Morriconnea sa idiotnim spikama, koja ovdje ne dolazi do izražaja budući da joj to nije ni svrha! Ona je dolazila do izražaja kod Sergia Leonea, ali budući je ovaj film jednostavno recikliranje recikliranog, to nema nikakvu svrhu pa ni ne postiže učinak, nego se samo dobra muzika iskorištava na lošem mjestu. Šteta Morriconea! Ako se ljudima film sviđa zato što je drugačiji od svih drugih filmova koje gledaju, onda trebaju gledati malo dalje od Hollywooda - postoje i druge kinematografije.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Kritičar 18.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Otporan na smrt

Dovoljno je napisati: OD TARANTINA JE...!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 21.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

po noci barabe,po danu babe

da,da i žene su došle na svoje.ubica dječijeg lica lovi curice,al zaboravlja da eva ne bere jabuke.može još ovakvih filmova,neću se bunit

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Fatty 03.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Bezveze!

Trebe metiljaju i metiljaju i brbljaju i klepeću. Potpuno dosadni dijalozi! Dajem trojku radi 3 stvari: 1. Kurt je odličan, stvarno je faca! 2.Kurtov auto je totalno cool (iako skoro nikad ne koristim ovu riječ cool al tu fakat neznam kak bi se izrazio) i 3. Mjuza u filmu je zakon! Ostalo je samo odličan materijal za premotavanje! Al u svakom slučaju film je bolji od Planet Terrora koji je totalno smeće! Jedva čekam da izađe Machete! To će bit pravi film!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 02.02.2008 Ocjena recenzije : 3.0

Death Proof (2007)

Kad je '95. dobio Oscara očekivala sam ih još! Tarantina cijenim zbog kreativnosti i energije koju imaju njegovi filmovi. Death Proof je samo jedan od vrlo energičnih i originalnih uradaka ovog fetišista stopala i azije. Death Proof počinje standardno, lagana mjuzica, nekoliko curica i blesava spikica. Razvija se u dramu dok očekujemo što će se dogoditi. Glazba je savršeno pogođena! Moram reći da su mi ženske spike malo i izašle na živce, ali šta je - tu je. Radi daljnje radnje sam to rado izdržala :) Dakle, ubojice su sada svaki čudni lik iza ugla, nema pravila. Ovdje je to miroljubivi Cash a.k.a. K. Russel kojg obožavam, pa kako da onda ne obožavam i QT-a jer ga je uposlio!! Dakle, odabir glumaca je savršen, pogotovo Zoe! Sjajna ideja s njom i odlično realizirano! Mislim da će dio loše kritike za ovaj film doći od dijela svijeta koji nije upoznat s američkom kulturom. Njima će film biti - glup. Kao i ostatku zadrtog zakalupljenog svijeta koji kaže da su Kill Bill i Pulp Fiction - glupi filmovi! Hm, kad čujem nekoga da tako priča poželim biti nasilna.
E da, važan faktor uspješnog filma je sigurno nasilje, u ovom filmu je ono dobro odmjereno i ukomponirano. Ono nas šokira, iznenađuje. Glazba ga odlično prati tako da se na zadnju scenu možemo samo - nasmijati!
Svaka čast QT! Kod mene imaš 5 za ovo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Marcellus 12.01.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Prerazvučen - inače Tarantinovski odličan

"Za europsko je tržište pripremljena produžena verzija Death Proofa." :( :( Zašto? Isto kao što su izbačene scene iz Pulp Fictiona koje su većinom bezveze (možete ih vidjet na jubitou) tako je trebalo i ovdje skratiti film. Potpuno nepotrebo i dosadno produljen početak filma, s pomalo zabavnim dijalozima, ali preeedugo. Ako prevrtite film nakon početka, zaustavite nakon što (prva grupa) cure dođu u birtiju, pa ne prevrtavate film sve dok lik ne ugleda drugu grupicu cura, onda opet malo prevrtavanja i kad cure uzmu Dodge Challengera - onda više nema prevrtavanja.... onda je to još jedan Tarantinovski bolesno dobar film :) :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Poe 16.11.2007 Ocjena recenzije : 2.5

Moglo je bolje

Problem s ovakvim filmovima je to što ih režira Tarantino, pa se moraš paziti da nebi nešto napisao loše. Nije da čovjek ne zna napraviti film, čovjek je mašina, ali mi se čini da je ovaj film nastao iz dosade.

Tipični, predugi dialozi koji u ovom filmovi ne doprinose nikakvom pokretanju radnje, samo služe za iscekivanje.

Ideja mi se sviđa kao i stil na koji je snimljen film, ali je kraj neočekivan i brzo bez ikakve najave svrši film.

Možda je čak htio napraviti malo patetični film...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 11.10.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Moo, motherfucker, moo!

I Q.T ponovno vozi! I to tako brzo da vam 119 minuta prođe za čas. Ispočetka vas uljulja atmosfera uspavanog Austina, ali ubrzo dobijate istinsku zabavu, tipičnu za grindhouse filmove 70ih.Puno dernjave, smijeha, seksepila,akcije i naravno dobrog starog nasilja :)


Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Mad Wilson 07.08.2007 Ocjena recenzije : 2.17

Razocaranje

Joj, joj. Ovo je gore od Jackie Brown. Mozda sam imao malo previsoka ocekivanja prema Deathproof-u (nakon Kill Bill-a valjda bi svatko imao), no ipak - razocaranje. Film vrvi dosadnim napornim dijalozima koji ne vode nicem. U "Kill Bill" ili "PulpFiction"u
su dijalozi barem imali neki sarm, zavodljivost i duhovitost, sto za "DeathProof" tesko mogu reci. Jedini smisao dijaloga
nalazi se u njihovoj funkcijonalnosti (doznamo neku informaciju o nekom liku ili dogadaju). Akcije u filmu ima malo, sto samo po sebi nije lose, ako ostatak filma vodi ka njoj. Ali ne vodi. Definitivno najimpresivnija akcijska scena je jedan sudar u sredini filma. I to je to. Zavrsna akcijska sekvenca traje valjda pola sata (predugo) cime je, ocekivano, lisena svake napetosti.
Jurnjava autima nikad nije bila dosadnija. Opcenito film ima jako nesuvislu dramaturgiju. Svakako najiritantnije u filmu su (iznenadujuce)
likovi. Zenski likovi (a ima ih) su iznimno naporni, plosni, neprofilirani. Razbgovori se svode na to "tkoje s kime komu" itd. Kurt Russel dobro glumi; jos da ima ulogu... Film ima tu i tamo dobrih rijesenja, ali od Tarantina sam ocekivao vise.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nibiru666 07.08.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Tarantino ja te volim

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leone 16.07.2007 Ocjena recenzije : 2.86

Otporan na neuspjeh

Kako napravite auto koji je otporan na smrt? Jednostavno ga date kaskaderima da ga ojačaju. Kako napravite film otporan na neuspjeh? Jednostavno date Tarantinu da snimi. Ovo je instant ljetni hit u kojem nam Tarantino daje ono što najbolje zna: stilizirani šund. On filmove snima zbog svoje publike i uživanja te iste publike u njegovom filmu.
Imate ne jednu, ne dvije, već 8 zgodih ženskih, dva nabrijana auta (ali u onom cool smislu, ne sad da svijetle ko Las Vegas ili neke druge jeftine fore), legendarnog akcijskog glumca, odličnu scenu potjere i borbe za pravdu. OK, dio iz Terminatora je vjerojatno auto kojeg vozi Kurt Russell.
Dakle, Tarantino nam donosi priču o ludom kaskaderu/ubojici koji ide po SAD-u i ubija zgodne žene svojim autom u kojem je otporan na smrt. Ali stane na žulj opasnim curama koje obožavaju aute, i lude su, i zgodne. Uz impresivnu glumačku postavu: Kurt Russell, Rosario Dawson, Rose McGowan, ona zgodna ženska u uniformi cheerleadersice, ona prezogdna ženska u vrućim hlačicama, pa ona crnkinja,..gazq40t'd8zghJODFN....... (ja se ispričavam, dragi čitatelji, počeo sam razmišljati o tim curama pa sam počeo sliniti i sjebo sam tipkovnicu). No da se vratim na film. Scenaristički je, naravno, odličan. Pa pisao ga je Tarantino. Ima super fora koje podsjećaju na Tarantinove ranije filmove, kao što su melodija iz Kill Billa kao zvonjava mobitela, spominjanje Daryl Hannah, Big Kahuna Bruger, Red Apples cigarete itd. Režijski je to majstorija. Tarantino pokazuje svoje divljenje prema jeftinim „girl-power“ filmovima iz 70-ih, a neozbiljnost pokazuje i namjerno nespretnom montažom.
Ukratko, savršen izlazak za muškarce (imate krupne kadrove ženskih guzica), ludih potjera, cool auta, a da. Imate i Kurt Russella. Cure će uživat u kraju kada se cure dočepaju Kurt Russella. Ovaj film je otporan na neuspjeh!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 09.07.2007 Ocjena recenzije : 3.33

Kurt Russell - genijalan

Iako nisam ljubitelj ovakvih filmova, moram priznati da me je ovaj film ugodno iznenadio. Zavrsna scena jurnjave 2 auta prikazana je na doista napet nacin. Slaba tocka filma su ponekad predugacki, preagresivni i dosta naporni razgovori zenskih ekipa. Kurt Russell je odglumio fantasticno psihopata. Svaka cast Kurt. On je ujedno i najsvjetlija tocka ovog vrlo dobrog filmskog ostvarenja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: