Slutnja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slutnja

Slutnja

Premonition (2007.)

TriStar Pictures / Blitz film i video

110' drama, fantastika, triler

Režija:           Mennan Yapo

Uloge: Sandra Bullock, Julian McMahon, Jeff Galpin, Nia Long, Amber Valletta, Marcus Lyle Brown, Mark Famiglietti

Scenario:        Bil Kelly

Producent/i:   Ashok Armitraj, Jennifer Gibgot, Jon Jashni, Sunil Perkash, Adam Shankman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
imdb

Slutnja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.30
43
0.00

Nadnaravni triler o prekinutoj obiteljskoj idili Sandre Bullock i 'Nip 'n' Tuck' kirurga,  mnoge je podsjetio na Memento i Šesto čulo.

Linda Hanson (Sandra Bullock) sretna je `očajna kućanica` čiji se život okreće oko njezine dvije kćerke i njezina muža Jima (Julian McMahon). No, kako to u filmovima obično biva, njihova je obiteljska idila prekinuta iznenadnim događajem. Linda dobiva obavijest da je Jim poginuo u stravičnoj automobilskoj nesreći i provede cijeli dan u šoku. No, sljedeće jutro donosi novo iznenđenje – Jim je živ i mirno uživa u svome doručku.

Kako tjedan odmiče, svaki dan donosi novo iznenađenje, a Jim je malo živ pa malo mrtav. Linda shvaća da je riječ o neobjašnjivome uzorku kojeg se svim silama trudi racionalizirati. No, u pokušaju da spasi njegov život, Linda saznaje da je njezin muž možda i – vara. A ta spoznaja baca novo svjetlo na cijelu priču.

Trailer

Slutnja je jedan od onih nadnaravnih trilera koji problematiziraju naše poimanje stvarnosti. Otkrivanjem skrivenih zakonitosti i mehanizama koji djeluju ispod naizgled obične svakodnevice, takvi se filmovi poigravaju našim strahovima da ne možemo vjerovati ni našem razumu, ni našim osjetilima. Zato su i brojne usporedbe sa sličnim ostvarenjima poput Šestog čula, Mementa ili Domino efekta.

No, kritika je složna da nije riječ o jednom od boljih ostvarenja žanra. Film je dobio bijednih 8 % pozitivnih recenzija na Rotten Tomatoesu, a kritičari nisu štedjeli zlobnih komentara. Newsday ga je nazvao `preozbiljnim Beskrajnim danom za očajne kućanice`, Matthew Turner kaže da se u filmu i može uživati prvih 70 minuta dok završni čin sve ne pokvari i ostavi publiku prevarenom, a Kevin Williamson bio je optimističan i rekao da je `moglo biti i gore – film je mogao trajati 120 minuta`!

Za kraj malo trivijalnosti. Sandra Bullock porezala se prilikom snimanja jednog prizora u bolnici i scena u kojoj dobiva injekciju je stvarna - `curu sa zadatkom` cijepili su protiv tetanusa.