Tko je kome smjetio - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tko je kome smjetio

Tko je kome smjetio

The Score (2001.)

Paramount Pictures

120' krimi, drama, triler

Režija:           Frank Oz, Bud Davis

Uloge: Robert De Niro, Edward Norton, Marlon Brando, Angela Bassett, Gary Farmer

Scenario:        Kario Salem, Lem Dobbs, Scott Marshall Smith

Producent/i:   Adam Platnick, Bernie Williams, Gary Foster

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tko je kome smjetio

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
7
0.00

Krimić sa Marlonom Brandom, Robertom De Nirom i Edwardom Nortonom o velikoj pljačci u koju svatko ulazi sa vlastitim interesima.

Robert De Niro je Nick Wells, kriminalac veteran čija je specijalnostje obijanje trezora. Godine čine svoje te Wells jedva uspjeva izbjeći uhićenju na posljednjem zadatku što ga tjera na odlazak u mirovinu. Namjerava se okrenuti lagodnom životu sa djevojkom (Angela Basset) upravljajući jazz klubom u Montrealu.

No kako to obično biva uvijek ima vremena za još jedan, unosan posao. Iskru će zapaliti njegov stari partner i prijatelj Max (Marlon Brando) koji ga nagovara na krađu iznimno vrijednog francuskog žezla koje se nalazi u strogo čuvanim sefovima u Montrealu.

Zajedno sa Maxovom krticom, mladim lopovom Jackiem Tellerom (Edward Norton) dvojica starih prijatelja kreću u akciju.

Iako su mu se u referencama nalazile uglavnom komedije redatelj Frank Oz se dokazao i u ovom žanru, barem ukoliko je suditi po rezultatima filma, a i po kritikama. Posebno je zanimljiv nastup tri generacije Holywoodskih teškaša, Nortona, De Nira i ostarjelog Branda u svom posljednjem nastupu ispred kamera.

i.k.