Sile prirode - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sile prirode

Sile prirode

Forces of Nature (1999.)

Dreamworks Pictures / Blitz film i video

104' komedija, romansa

Režija:           Bronwen Hughes

Uloge: Ben Affleck, Sandra Bullock, Maura Tierney, Steve Zahn, Blythe Danner, Ronny Cox, David Strickland, Meredith Scott Lynn

Scenario:        Marc Lawrence

Producent/i:   Brad Lewis, George Merkert, Susan Arnold

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sile prirode

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.44
9
0.00

alguna 31.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

...za razmisliti

Definitivno tjera na razmišljanje prije braka!Simpatično i duhovito,Ben i Sandra= kemija na kvadrat... ali za mene sa iznenađujućim krajem tj. onako, malo zbrčano pri kraju...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 28.10.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Sjajna romantična komedija

Postoje neki filmovi koji vam jednostavno "sjednu", makar ih većina previše i ne obožava ili čak mrzi. Takav je slučaj i sa Forces of Nature, film koji ćete naprosto voljeti ili mrziti.

Film je odlično režiran (nepoznata Bronwen Hughes), sjajnog tempa i osjećaja za glavne aktere. Za to je najviše zaslužan vrsan scenarij Marca Lawrenca, koji se i specijalizirao za romantične komedije, tako da je film je pun duha, životnosti i vrckaste iskričavosti.

Kao i u većini romantičnih komedija, i ovdje se radnja bazira na ljubavnom trokutu. No ovdje je zanimljiv upravo duhovit zaplet u kome se Ben treba oženiti sa Bridget (odlični cameo Maure Tierney), zaručnicom koja ga čeka u Savanni, no kao da su se sudbina i priroda urotile da ga spoje sa ekscentričnom Sarah nakon avionske nesreće.

Ben Affleck i Sandra Bullock uz osjetnu kemiju odlični su u glavnim ulogama. Zapravo, čini se da Sandri Bullock uloga živopisne i ekstrovertirane Sarah savršeno leži, u odnosu na tipično "saharinske" uloge kakve obično dobije. Bullockica ovdje podjednako uspješno postiže šarm, privlačnost kao i mane i ranjivost glavnog lika. Affleck pak vrlo dobro glumi prijelaz iz usredotočenog konzervativca u pomalo smušenog i zabavnog impulzivca.

Treba spomenuti rad snimatelja i direktora fotografije; film zasigutno nije ulašteni i "umjetni" blockbuster već upravo suprotno - slika je prilično tamna, gruba, zatomljenih boja, što više odgovara dokumentarističkom stilu. Neobičan izbor, ali svakako pozitivno pridonosi atmosferi filma.

Film je pomalo romantična komedija, pomalo film ceste, a pomalo promišljanje o životu, i ljubavi i svojesvrsna oda spontanosti i sreći sa sjajnim i neočekivanim završetkom, atipičnim za većinu ovakvih filmova.

Iako ne bez mana, Sile prirode toliko odišu šarmom i pozitivnošću s povremenim duhovitim okusom Murphyjevog zakona što na kraju, u kombinaciji sa odličnim glumcima, daje zabavan filmski užitak i uz višekratno gledanje.

Pokušajte svakako pogledati, možda vas iznenadi…

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: