Svijet Diane Arbus - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svijet Diane Arbus

Svijet Diane Arbus

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006.)

Picturehouse / Continental film

122' drama, biografski

Režija:           Steven Shainberg

Uloge: Nicole Kidman, Robert Downey Jr., Robert Downey Jr., Ty Burrell, Harris Yulin, Jane Alexander, Emmy Clarke, Genevieve McCarthy

Scenario:        Erin Cressida Wilson

Producent/i:   Edward R. Pressman, Alessandro Camon, Michael Roban

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Svijet Diane Arbus

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.86
7
0.00

Polubiografski film o krajnje misterioznoj, nekonvencionalnoj, legendarnoj američkoj fotografkinji čiji su omiljeni motiv bili čudaci.

Iz originalnog je naslova lako zaključiti da nije riječ o klasičnom biografskom prikazu života poznate osobe već nešto drugačijem pristup približavanja lika i djela u ovom slučaju poznate fotografkinje koja je izazvala kontroverze i privlačila veliku pažnju od pedesetih godina prošlog stoljeća sve do samoubojstva 1971. godine. Umjesto da se slijepo drži činjenica redatelj Steven Shainberg se u suradnji sa scenaristicom Erin Cressida Wilson je krenuo drugim putem.

Povučena, često depresivna kućanica Diane Arbus (Nicole Kidman) živi sa suprugom fotografom i dvoje djece. Imaginarni lik u cijeloj priči je čupavi susjed (Robert Downey Jr.) koji postaje Dianin ljubavnik i koji ju upoznaje sa raznim čudnim mjestima i još čudnijim likovima u New Yorku.

Usprkos nastojanjima supruga da povrati sve otuđeniju ženu, što čini i puštanjem brade kako bi izgledao kao ljubavnik svoje drage, ona potpuno mijenja karakter da bi naposljetku zauvijek napustila obitelj i posvetila se fotografiranju čudaka što će ju naposljetku proslaviti.

i.k.