Brda imaju oči 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Brda imaju oči 2

Brda imaju oči 2

The Hills Have Eyes 2 (2007.)

20th Century Fox / Continental film

89' horor, romansa, triler

Režija:           Tina Anderson

Uloge: Jessica Stroup, Reshad Strik, Michael McMillian, Daniella Alonso, Lee Thompson Young

Scenario:        Wes Craven, Jonathan Craven

Producent/i:   Tina Anderson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Brda imaju oči 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.07
29
0.00

Nakon ultranasilnog remakea originala iz sedamdesetih slijedi i logičan, još brutalniji nastavak čiji scenarij potpisuju otac i sin Craven.

Kultni horor Wesa Cravena iz davne 1977. godine bio je predložak prošlogodišnjem remakeu koji se držao premise originala nastojeći servirati što je više moguće scena u kojima će vam se okrenuti želudac. Ukoliko nas pitate, u tome se uspjelo.

Iako nema direktne veze ovaj nastavak ima neke poveznice sa originalnim nastavkom  iz 1985. godine. Tada su na meniju bili motociklisti koji su, jedan po jedan, nestajali u pustinji.

Lovina su ovoga puta novopečeni pripadnici Nacionalne garde na rutinskoj misiji u pustinjama New Mexica. Petero nesretnika dolazi na mjesto nuklearnih testiranja u pustinji na kojem je zabilježen nestanak nekoliko tehničara.

Misija spašavanja ubrzo će ih odvesti na vrh poznatih nam brda na kojima obitavaju krvožedni mutanti kanibali, nesretnici koji su za vrijeme nuklearnih testiranja našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. Jedini izlaz sa famoznih brda je kroz rudnike prepune kanibala.

Kao i u prošlogodišnjem filmu i ovoga puta očekujte rijeke krvi i gomilu ljudskih iznutrica uz nekoliko zanimljivih scena. Ipak, za razliku od Brda iz 2006. ovoga su putu sve karte bačena na šokantne scene, ne i na emocije glavnih protagonista i njihov očaj u situacijama koje su ih snašle, a što je bilo znakovito za original i remake.

i.k.