Tri kralja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tri kralja

Tri kralja

Three Kings (1999.)

Warner Bros. Pictures

114 min ratni, pustolovni

Režija:           David O. Russell

Uloge: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze, Cliff Curtis, Nora Dunn, Jamie Kennedy

Scenario:        John Ridley, David O. Russell

Producent/i:   Bruce Berman, Paul Junger Witt, Edward McDonnelL, Charles Roven, Gregory Goodman

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDB

Tri kralja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
10
0.00

Četiri američka vojnika kreću u potragu za blagom skrivenom u iračkoj pustinji. Međutim tu nailaze na izigrane bespomoćne civile u rukama nemilosrdnih Sadamovih vojnika. Uzeti novac ili ih spasiti pitanje je sad?!

1991. godine u Iraku je obilježen kraj Zaljevskoga rata. Četiri pustolovinama sklona američka vojnika odluče dočepati se zlata koje je Sadam Husein opljačkao u Kuvajtu i skrio u svoje pustinjske baze.

No, najprije treba otkriti tajnu mapu koja vodi do zlata. Njih četvorica kreću u iznimno opasnu pustolovinu u kojoj ništa neće biti onako kako su zamislili i koja će im zauvijek promijeniti život.

Naime, okrutna zbilja brzo ih otrežnjava: u jednom vojnom kampu otkriju da je američka vlada poticala iračke civile da se bore protiv Sadama, a sada ih je ostavila bez pomoći, na milost i nemilost Sadamovim trupama koje ih nemilosrdno masakriraju. Archie i njegovi prijatelji su u dilemi – uzeti novac, pobjeći i ostaviti civile u rukama iračke vojske ili riskirati novac i pokušati pomoći ispaćenim ljudima da prijeđu na sigurnu stranu preko iranske granice...

Ova političko angažirana humorno-ratna drama redatelja Davida O. Russella koja baca kritički pogled na američko uplitanje u sukobe na Bliskom istoku, zaradila je vrtoglavih 94% svježih rajčica na Rottentomatoes.com. Nije ni čudo kad u istoj glume sami "kraljevi" koje predvodi srcolomni šarmer George Clooney, kojeg u potrazi za blagom u stopu slijedi mišićavi Mark Wahlberg i spaljeni redatelj spotova i Jackassa Spike Jonze