Slomljena strijela - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slomljena strijela

Slomljena strijela

Broken arrow (1996.)

Mark Gordon Productions

108 min akcija, avantura

Režija:           John Woo

Uloge: John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathis, Delroy Lindo, Bob Gunton, Frank Whaley, Howie Long

Scenario:        Graham Yost

Producent/i:   Bill Badalato, Terence Chang, Mark Gordon, Allison Lyon Segan

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Slomljena strijela

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
4
0.00

Napeta akcija Johna Wooa u kojoj Christian Slater nastoji spriječiti da Johna Travoltu da aktivira nuklearne bojne glave.

Američki piloti Vic Deakins (John Travolta) i Riley Hale (Christian Slater) poslani su u misiju testiranja dva nuklearna projektila nad pustinjom Utah. Vic je stariji iskusni major koji, razočaran svojim nadređenima koji su mu onemogućili napredovanje, odluči bojne glave iskoristiti kao bi ucijenio američke vlasti - i to za sitnih 250 mijijuna $.

Na putu mu stoji jedino Riley i čuvarica parka Terry (Samantha Mathis). Čitava akcija se odvija u kanjonima Utaha, krajoliku savršenom za igre mačke i miša.

Napeti akcijski film hongkonškog redatelja John Wooa, jedan od prvih, uspješnih koje je snimio u Americi. Publika je zadovoljna, a kritika podijeljena.

Tako Shannon J. Harvey ( Sunday Times) hvali i Travoltu i film govoreći " Travolta je genijalan, a akcija u filmu je cool, baš u pravom John Woo stilu". Ipak, na Rotten tomatoes dobio je skromnih 58% što podržava James Sanford (Kalamazoo Gazette) s izjavom" Predug, preglasan i preblesav!"