Dosjei X - Film - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dosjei X - Film

Dosjei X - Film

The X-Files: The Movie (1998.)

20th Century Fox / Continental film

115' ZF, triler, misterija

Režija:           Alexander Witt, Rob Bowman, Billy Burton

Uloge: David Duchovny, Gillian Anderson, John Neville, William B. Davis, Martin Landau

Scenario:        Chris Carter

Producent/i:   Lata Ryan, Chris C. Carter, Daniel Sackheim

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dosjei X - Film

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

APP 04.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

U skladu sa serijom

Nakon mnogo vremena, odlučio sam se pogledati i ovaj film. Razlog zbog kojeg ga prije nisam pogledao je to što sam mišljenja da kada se snimi film po nekoj uspješnoj seriji (isključivo radi dodatne zarade) to uglavnom ispadne lošije od serije, a u najboljem slučaju bude u rangu sa serijom.
Takav je slučaj i s ovim filmom. Ne nudi ništa novo što već nismo vidjeli u seriji. Sve je odrađeno korektno tako da cijeli film djeluje kao još jedna epizoda serijala, osim što je ovdje očit veći budžet s kojim je snimljen i trajanje. Opet je ovdje riječ o borbi Muldera i i uvijek sumnjičave Scully protiv svih kako bi dokazali postojanje malih zelenih i opet ovdje imamo veliku teoriju zavjere koju vode veliki svjetski moćnici neke super-tajne i moćne organizacije.
Duchovny i Anderson su solidno odradili svoj posao bez velikog napora, a to im vjerojatno i nije predstavljalo veliki problem budući da su spomenute uloge odigrali dosad mnogo puta. U ovom filmu njiovim likovima nije ponuđeno ništa novao, niti se sazna nešto novo, tako njih dvoje imaju alibi za svoje role.
Za redatelja je odabran Bowman koji je najpoznatiji upravo po svom radu na ovoj seriji, tako da je i on ovdje posao obavio rutinski. Iz svega ovoga da se zaključiti da je alfa i omega ove serije, Chris Carter, išao na sigurno i nije htio ništa riskirati.
Na kraju smo dobili prosječno ostvarenje koje ne djeluje kao zasebna jedinica, nego se nastavlja na uspješnu seriju. Mislim da se moglo puno više postići da su glavni likovi prikazani u drugačijem svjetlu i da je radnja malo drugačija (primjerice, da je ovo zamišljeno kao nekakav prequel seriji ili nekakvo završno poglavlje, ili barem da su Mulder i Scully konačno završili zajedno, što se u filmu da naslutiti s njihovim skoro-poljupcem). Ako ste bili ljubitelj ove kultne serije, film pogledajte, a ako ne preporučam da pogledate prve sezone serije koje su, po mom mišljenju, najbolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: