Dosjei X - Film - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dosjei X - Film

Dosjei X - Film

The X-Files: The Movie (1998.)

20th Century Fox / Continental film

115' ZF, triler, misterija

Režija:           Alexander Witt, Rob Bowman, Billy Burton

Uloge: David Duchovny, Gillian Anderson, John Neville, William B. Davis, Martin Landau

Scenario:        Chris Carter

Producent/i:   Lata Ryan, Chris C. Carter, Daniel Sackheim

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dosjei X - Film

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

U prvom cjelovečernjem X-Files filmu detektivi Mulder & Scully nastoje razotkriti veliku zavjeru koja krije istinu o kolonizaciji Zemlje od strane izvanzemaljaca.

Pećinski čovjek se na području Teksasa 35 000 godina p.K. susreo sa čudovištem izvanzemaljskog porijekla. Premotavamo na kraj devedesetih na isto to mjesto na kojem se sada igraju djeca. Jedan od njih propada u pećinu što pak ponovno oslobađa veliku prijetnju i alarmira vladine specijalne postrojbe koje u ekspresnom roku dolaze na scenu.

To bi bio posao za Dosje X no taj je odjel FBI-ja odavno ukinut, a agenti Fox Mulder (David Duchovny) i Dana Scully (Gillian Anderson) raspoređeni su na nove zadatke u specijalnoj antiterorističkoj postrojbi zaduženoj za otkrivanje bombi.

Nakon neuspješno obavljenog zadatka koji uzrokuje eksploziju bombe i smrt četvorice vatrogasaca i jednog dječaka Mulder i Scully našli su se u nezavidnom položaju.

Shrvanog Muldera koji utapa tugu u alkoholu pronalazi misteriozni čovjek, autor knjiga o teorijama urote koji ga uvjerava da je petero ljudi već bilo mrtvo prije nego što je došlo do eksplozije. To je, prema njegovim riječima, samo dio velike urote koja za cilj ima prikrivanje događaja iz pustinje.

Nakon i više nego uspješnog serijala filmska verzija Dosjea X imala je i više nego zadovoljavajući budžet koji je osigurao vrhunske specijalne efekte.

i.k.