Godzilla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Godzilla

Godzilla

Godzilla (1998.)

Tristar Pictures / Blitz film i video

138' akcija, ZF, triler

Režija:           Roland Emmerich, Josef Rusnak, Peter A. Ramsey

Uloge: Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn

Scenario:        Dean Devlin, Roland Emmerich

Producent/i:   Roland Emmerich, Ute Emmerich, William Fay

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Godzilla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.47
15
0.00

Darrabban 07.01.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Ljetni blockbuster koga je teško mrziti...

Priznajem, "Godzilla" mi je neočekivano "griješno zadovoljstvo" još od 1998 godine kad sam ga prvi put imao prilike vidjeti u obližnjem kinu. Film sa hrpom mana - poput većine visokobudžetnih megaspektakla - no istovremeno ga je teško mrziti.

Oduvijek su postojali filmovi koji su rađeni da bi privukli mase u kina, a “sveto trojstvo” ljetnih blockbustera Michael Bay - Roland Emmerich - Wolfgang Petersen (tu neću ubrojiti primjerice Spielberga, Lucasa ili Camerona jer su oni ipak neka druga, viša sfera) u zadnjih petnaestak godina zajedno su nanizali respektabilan broj 'perolakih' megaspektakla sa impozantnim brojem specijalnih efekata i zarađenih dolara na box office blagajnama. Nekako se Bay istaknuo kao najprominentniji - kralj megalomanskih hitova, Peterson kao možda najbolji redatelj, a Emmerich nekako kaska u pozadini, nastavljajući nizati visokobudžetne filmove usprkos redovitim pljuskama od strane kritičara i nešto skromnijem uspjehu na blagajnama u zadnje vrijeme.

Da Emmerich može napraviti solidan film dokazao je sa prilično dobrim "The Day After Tomorrow", a po meni njegov toliko osporavani blockbuster Godzilla, nije ništa puno lošiji od napumpanog patriotizma zvanog "Independance Day".

Godzilla je tipičan ljetni blockbuster, priča je takav klišej da gotovo nije vrijedna spomena - golemi mutirani gušter trčkara ulicama New Yorka rušeći sve pred sobom. Cijelu stvar uvelike spašavaju odlični glumci koji većinu vremena djeluju onako simpatično zbunjeni na ekranu - prvenstveno Matthew Broderick kao štreberski znanstvenik kome nitko ne može izgovoriti prezime i sjajna faca Jean Reno u prigodno zafrkantskoj i samoironičnoj ulozi francuza koji (zamislite) amerikancima spašava dupe.

Unatoč scenarističkim manama i zamornim dijelovima, Godzilla nema nikakvih pretenzija osim da ponudi laganu zabavu u svojih dva sata trajanja uz pomoć dobrodošlog humora na vlastiti račun i dobrog castinga. I nije upola toliko isprazan kao neki današnji blockbusteri...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 29.11.2007 Ocjena recenzije : 0.0

čudovište u gradu

Što bi se desilo kada bi se kroz vaš grad prošetalo jedno čudovište. Nastala bi katastrofa. U nizu filmova sa katastrofama, evo još jednoga. Ovaj put nije riječ o prirodnoj katastrofi, već o uništavanju grada od strane ljutog čudovišta. Ljudi u panici, zgrade se ruše, podzemna nestaje u pukotinama zemlje, a golema Godzilla proždire i ruši sve na putu. Samo je jedan može zaustaviti. No da li je može stvarno zaustaviti? Ako imate dovoljno vremena i živaca, a ne znate što raditi slobodno odgledajte ovaj film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: