Kontrola - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kontrola

Kontrola

Control (2007.)

Becker Films, Northsee Ltd. / Continental film

121' drama, glazbeni, biografski

Režija:           Anton Corbijn

Uloge: Sam Riley, Samantha Morton, Craig Parkinson, Alexandra Maria Lara, Joe Anderson, Harry Treadway, Toby Kebbell, Andrew Sheridan, Robert Shelly

Scenario:        Matt Greenhalgh, prema knjizi ‘Touching From the Distance’ Deborah Curtis

Producent/i:   Orian Williams, Anton Corbijn, Todd Eckert

Zemlja:          Velika Britanija, SAD, Australija, Japan

Linkovi:

službeni site
imdb

Kontrola

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.75
20
0.00

MarkoSmith 12.05.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Jadno

Film je loš, jednostavno daje subjektinu priču o Ianu od strane njegove žene koja u biti i nema previše veze sa bendom, premda se spominje njihovo nastajanje i nekakvi koncerti što je očito vrlo nevažno u cijeloj toj priči. Ipak Joy Division ima prevelik značaj da bi se ovakva mizerija snimila o njemu. Činjenica je da nitko nije znao što je on mislio i radio dok je bio sam ili sa ljubavnicom koja nije sudjelovala u filmu nikako, odnosno da su ti dijelovi izmišljeni a isto tako da su neke stvari očito dodane da bi film dobio na zanimljivosti, romantika i slično. Ukratko, film je kao bajka za malu djecu koja nisu nikada čula za Joy Division, neobično je to što film ipak ima tužan završetak.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

artemida 30.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Control

Moram napomenuti da nisam fan Joy Divisiona, ali sam film mi se svidio. Poprilično je depresivan, no osjeća se rstroj glavnog lika koji na kraju kulminira samoubojstvom. Crno - bijela tehnika daje poseban ton filmu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

skomdra 02.01.2008 Ocjena recenzije : 5.0

Zamjeram dramaturške nespretnosti

ali svejedno dajem visoku četvorku zbog odlične kamere, dobre teme i sjajne podjele. U svemu tome malo je previše patetike, a premalo učmalosti engleske provincije. Ispada da je on skončao život jer nije mogao podnijeti izbor između dvije žene koje voli. To je vizura Deborah. Posebno mi se dopada kako je portretiran manager, vjerujem da je u to vrijeme u Manchesteru bilo masu vucibatina poput njega koji su se javljali na javni telefon iz nekog tobožnjeg ureda. Ima film šarma, mora se priznati, i sigurno ću ga ponovo gledati. A napominjem, nisam Joy-fan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 19.11.2007 Ocjena recenzije : 3.5

Solidno

Iako sam bio skeptičan kada sam čuo da će ovaj film režirati Anton Corbijn (autor spotova za Depeche Mode, U2) zbog svojeg apstraktnog pristupa na kraju sam ipak ostao ugodno iznenađen. Film realno prikazuje život lidera Joy Divisiona. Glavni glumac je dobro odigrao rolu Iana Curtisa i fizički mu je vrlo sličan. Scenske pokrete je također izvrsno skinuo. Ostali članovi Joy Divisiona nisu baš slični svojim originalima, posebno se to odnosi na bubnjara Stephena Morissa. Film je inače vrlo depresivan, ali i dosta emotivan. Jedino je pitanje koliko će se ovaj film svidjeti onima koji i nisu baš neki fanovi Joy Divisiona i New Ordera.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: