U 3:10 za Yumu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U 3:10 za Yumu

U 3:10 za Yumu

3:10 to Yuma (2007.)

Lions Gate Entertainment / Blitz film i video

117' akcija, drama, vestern

Režija:           James Mangold

Uloge: Russell Crowe, Christian Bale, Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster, Peter Fonda, Vinessa Shaw, Alan Tudyk, Luce Rains, Gretchen Mol

Scenario:        Halsted Welles, Michael Brandt, Derek Haas

Producent/i:   Cathy Konrad

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

U 3:10 za Yumu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.31
58
0.00

Kauboji su opet in! Pogledajte kako Russel Crowe i Christian Bale žvaču duhan, repetiraju revolvere i gađaju pljuvačnicu u remakeu kultnog vesterna.

Legendarni razbojnik Ben Wade (Russel Crowe) sa svojom bandom pljačka kočiju koja prevozi veliku količinu novca. Pritom pobiju sve putnike, osim čuvara Byrona McElroya (Peter Fonda), kojeg Wade upuca u trbuh. Ranjenog McElroya pronalazi siromašni rančer Dan Evans (Christian Bale) te ga u potrazi za doktorom vodi u Bisbee, Arizonu. Ne lezi vraže, tamo se nalazi i Wade, ali ovaj puta bez svoje bande. Evans pomaže lokalnom šerifu da uhiti zloglasnog razbojnika bez ispaljenog metka.

Obzirom da njegova mala farma propada zbog nestašice vode, Evans pristaje za 200 dolara pomoći oporavljenom McElroyu i nekolicini dobrovoljaca otpratiti Wadea do najbliže željezničke postaje. Tamo će ga ukrcati na na vlak koji u 3 i 10 kreće za Yumu, gdje će Wadea objesiti zbog počinjenih zlodjela. Za taj plan saznaju Wadeovi razbojnici koji kreću za njima kako bi oslobodili svog vođu. Do kulminacije dolazi u Contention Cityju kada se preživjeli pripadnici Evansove skupine, skriveni u gradskom hotelu i razbojnici željni osvete počinju pripremati za završni obračun.


'U 3:10 za Yumu', trailer

'U 3:10 za Yumu' je remake istoimenog kultnog vesterna iz 1957. godine kojeg je napravio Delmer Daves, iskusni režiser, producent i scenarist vesterna. Film je sa Glenom Fordom i Vanom Heflinom u glavnim ulogama uspio steći kultni status i oduševiti kritičare, a sudeći po kritikama ni njegov nasljednik neće biti manje uspješan.

Kritičari su mu na Rotten Tomatoes dodijelili vrlo visokih 87% i dok svi hvale glavne glumce, Richard Schickel je za Time Magazine napisao: 'Kada je film u ovolikoj dozi zabavan, pojedinac se zapita da li je ovaj nekada omiljeni žanr spreman za svoj veliki povratak.' No, film je dobio i nekoliko negativnih kritika među kojima se nalazi i ona Armonda Whitea koji je u New York Pressu izrazio svoje nezadovoljstvo glede radnje i načina snimanja.

Film je domaća publika već imala priliku vidjeti na petom Zagreb film festivalu, gdje je dobro primljen kod publike. '3:10 za Yumu' je pravo osvježenje među filmovima koji se mogu pogledati u kinima, jer ne samo da nudi izvanredna glumačka ostvarenja, nego i donosi dašak starih vremena kada je jedina bitna stvar bila imati dobre čizme i pouzdan revolver.