Obitelj Savage - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Obitelj Savage

Obitelj Savage

The Savages (2008.)

20th Century Fox

113' komedija, drama

Režija:           Tamara Jenkins

Uloge: Laura Linney, Philip Seymour Hoffman, Philip Bosco

Scenario:        Tamara Jenkins

Producent/i:   Anne Carey, Ted Hope, Erica Westheimer

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Obitelj Savage

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
12
0.00

markoboban 30.05.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Ljubi bližnjeg svog

Radnja fokusirana na jednu disfunkcionalnu familiju - Savage, prati neočekivano ponovno zbližavanje, brata Jona (Philip Seymour Hoffman) i njegove sestre Wendy (Laura Linney).Poziv da se vrate u porodični dom, kako bi zbrinuli senilnog oca Lennyja (Philip Bosco), poremetiće njihove poslovne obaveze, dovodeći ih u još veći haos.No zajedničko vreme koje će brat i sestra provesti, doneće im nešto mnogo više: spoznaja da su zašli u zrelo doba, kada moraju da se hrabro uhvate u koštac sa svim životnim nedaćama, preuzimajući odgovornost za vlastite postupke...Poznata američka spisateljica,Tamara Jenkins potpisuje se kao kompletan autor ove porodične drame, prožete pomalo specifičnim humorom, u kome prikazuje jačinu ljudskih emocija kao sponu koja povezuje davno otuđene članove jedne porodice.Jaka glumačka ekipa, gde bih istakao i odličnu epizodu matorog čangrizavog oca, koga je Philip Bosco korektno interpretirao, pored dva glavna lika (Laura je imala nominaciju za Oskara).Zamerka ide na račun poprilično depresivno obojene radnje i niza dijaloga, koje je objektivno teško ispratiti tokom celog trajanja filma.Ipak ovo filmsko štivo je gledljivo, pa ljubitelji pravih, životnih drama sigurno će doći na svoje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 03.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Teška depresiva

Još jedan film o ničemu (tzv. art film), usput naravno jako depresivan. Više mi je dosta takvih filmova. Ima ih na tone. I uvijek isto-puni su isprazne filozofije. (npr. Mala Miss Amerike također spada u tu kategoriju)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Norma Jean 13.02.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Vrlo fin film

Jako sam zadovoljna s ovim filmom; baš mi je nekako sjeo...možda zbog, meni, vrlo bliske teme obrađene na takav način da nije da sam izašla iz kina sa gorućom željom da uputim metak u centar glave. Možda je to zbog nastrano vesele i komične muzike i istih takvih momenata u filmu, koji osvježe sve tmurno što i treba pratiti ovakvu temu. Glumci su izvanredni, pogotovo crveni fatso koji plače :D neće ženit Poljakinju, ali plače nad jajima :D i na kraju kad pogleda predstavu pa se rasplače, a njegova sestra, sva ZAČUÐENA kaže: ARE YOU CRYING??? :D nije li se već trebala naviknuti :))
mala zamjerka: likovi često pretjerano urlaju kad se dovikuju iz sobe u sobu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matea 26.01.2008 Ocjena recenzije : 3.5

the savages

imdb kaže - genre: comedy / drama. malo su zabrazdili s tim, u najboljem slučaju fulali su poredak. ovo je pravcata obilteljska drama s normalnom ljudskom pričom. naravno da ima humora, al sve je to suptilno. uostalom, to je tako u normalnom životu.
možda bi za andersonove filmove moglo pisati comedy / drama.

jako je depresivan film, kako i ne bi kad se radi o bolesti, smrti, prekidu, usamljenosti, problemima iz djetinjstva… ali uopće nije teeeeežak za gledanje i proživljavanje, valjda zbog onog comedy.
brat i sestra nakon što godinama nisu vidjeli svog oca, najednom se nađu u situaciju kad se moraju brinuti za njega jer je obolio od nekog parkinsona ili čega već. on je totalno cool (a zapravo uopće nije) i realan je, a ona je sva nevrvozna i grize ju savjest oko toga što su tatu morali staviti u starački dom.

philip seymour hoffman već odavno ima puno bodova kod mene, ali s ovim se zakucao u najdraže. njegov lik predaje dramu i piše knjigu o brechtu, prekida s poljskom curom nakon tri godine zato što je njoj istekla viza i !!!plače svaki put kad mu ona peče jaja!!! e, to mi je najdraže u cijelom filmu. ona peče jaja, a za stolom sjede on i njegova sestra i on plače. genijalno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: