Domino - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Domino

Domino

Domino (2005.)

New Line Cinema / Blitz film i video

127' akcija, krimi, drama

Režija:           Tony Scott

Uloge: Keira Knightley, Lucy Liu, Christopher Walken, Mena Suvari, Mickey Rourke, Jacqueline Bisset, Delroy Lindo, Mo'Nique, Macy Gray, Dabney Coleman, Brian Austin Green, Ian Ziering

Scenario:        Richard Kelly

Producent/i:   Samuel Hadida, Tony Scott

Zemlja:          Francuska / SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Domino

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.13
16
0.00

DMM82 28.12.2012 Ocjena recenzije : 4.0

Uvrnuto do bola

Uvrnuto, zavrnuto, smotano neznam kako bi se izrazio, a takva glumačka postava ali džaba kad je režija 0. Kao što mnogi kažu boli glava nakon ovog filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 20.10.2008 Ocjena recenzije : 4.0

Zanimlji i čudan eksperiment Tony Scotta

Na momente zaista čudan, otkačen, iznimno sitliziran, pa čak i eksperimentalan ali na kraju krajeva zanimljiv redateljski uradak Tonya Scotta koji na momente djeluje kao potpuni metež i kaos. Ima tu svega i svačega...od otkačenog humora (posebice valja izvojiti sprdanju na račun nekad popularne teen serije "Beverly Hills, 90210" i nastup dviju zvijezda te serije - Briana Austina Greena i Iana Zieringa koji igraju sami sebe), ekscentričnih likova, bizarnih i nadrealnih situacija (posebno bih izdvojio sekvencu sa Tom Waitsom), a povrh svega toga u cijelom filmu ponajviše dominira specifični vizualni stil Tonya Scotta koji odaje dojam kao da je film radio na SLD-u, a koji se ispostavio kao savršen pogodak za realizaciju ove čudne ali zanimljive priče. A sama priča bazirana inače na stvarnim događajima, odnosno stvranoj životnoj priči stvarne Domino Harvey, djeluje na monete razbacano (od tud i dojam sveopćeg meteža, pojačan još vizualnim stilom), na momente neshvatljivo, što opet i nije ništa čudno s obzirom da je scenarij napisao Richard Kelly, scenarist i redatelj kultnog "Donnie Darka". Ali unatoč svemu tome, na kraju krajeva sve nekako sjeda na svoje mjesto. Jedino što sve to u cijelosti mrvicu predugo traje (127 min), iako daleko od toga da je zamorno ili dosadno. Glumci su izvrsno pogođeni i svi su svoj posao odradili besprijekorno - Keira zrači sexy(pilom), Rourke je opak samom svojom pojavom, Walken po običaju u maloj ali vrckavoj i otkačenoj ulozi, a ostatak također na razini spomenutih.
Sve u svemu, divlja, interaktivna, eksperimentalna kamera, ludi i netipični kutovi kamere, brza i žestoka montaža, zanimljiva fotografija te bizarne sekvence i luda priča su detalji na koje valja obratitit pozornost (a to neće nipošto biti teško). A sve to čini "Domino" zanimljivim, stiliziranim, eksperimentalnim i otkačenim filmom koji nimalo ne nalikuje na još jedan proizvod iz Hollywoodske tvornice, ali definitivno nije ni za svačiji ukus.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

wanted 09.09.2008 Ocjena recenzije : 1.67

za ne gledati

ovako užasno režiran film teško da se može nači, uglavnom totalna konfuzija vlada u glavi scotta, nezna šta bi prije stavio na pladanj gledaocu pa sve skupa fino defragmentira na sto kratkih isječaka tako da gledaocu više nije jasno šta gleda i koja je radnja koja vodi nekom kraju. a scene se takom brzinom i mahnitošču izvrču da glavobolja onima koji dođu do kraja filma je zagarantirana, iako vjerojatno če večina njih usnuti i puno bolje na taj način potrošit vrijeme... uglavnom moja preporuka ne gledati, osim ako ne želite dobiti inspiraciju za napisati jednu od najgorih recenzija za film. ocjena bi bila 0 da je ponuđena ko izbor

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

devlishus 21.07.2008 Ocjena recenzije : 1.33

opaka ekipa

tarantino furka i hrpa dobrih glumaca u super scenariju,nemozete pozeljet vise.cak su se i afganistana sjetili,da ne povjeruješ.ide ovaj film u anale

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sparrow 10.03.2008 Ocjena recenzije : 3.17

Kelly, Scotte, koji vam je k....?

Ako imate nekoga tko vam nije pretjerano drag i želite mu migrenu, svakako mu preporučite Domino. Neznam što je u ovome filmu kaotičnije, Kellyev scenarij ili Scottova režija.Ok,Richard je ovime svima dokazao da živi i izvan svijeta Donnie Darka i Southland talesa i ok,Scott je ostao vjeran svojoj napasnoj spotovskoj režiji i montaži,ali njih dvojca kao scenarističko-redateljski dvojac nikako neidu zajedno.
Priča je neviđena-mlada djevojka,kći poznatog glumca,postaje lovac na glave,biva uvučena u reallity show business,mafijaške obračune,zakulisne igrice i spletke...Dvojce prdonja-Mickeya Rourkea i Christophera Walkena u filmu kao da i nema,a i ostala karakterizacija likova je katastrofalna-psihotični majmun koji teško iskazuje svoje romantične osjećaje,nekakva hip-hop,gay-gang ekipa,poludjeli Afganistanac koji digne sve u p.... materinu,Tom Waits kao s neba pali propovjednik,posrnule autoironične zvijezde Beverly Hillsa...Jerry Springer...i sve to na kraju zapečaćeno nekom nazovi humanošću-novac malim Afganistancima i bolesnoj djevojčici...koji k....?
Kamera i fotografija doslovno zadaju glavobolju i nisu u službi radnje filma.
Ovakva bi priča funkcijonirala jedino pod okriljem coolersko-zajebantskog pristupa Guya Ritchiea ili Stevena Soderbergha,i to bi onda bila i više nego simpatična razbibriga.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: