Tess-nevolja žena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tess-nevolja žena

Tess-nevolja žena

Tess (1979.)

Columbia Pictures / Pa-dora

172' drama, romansa

Režija:           Roman Polanski, Hercules Bellville

Uloge: Nastassja Kinski, John Collin, Tony Church, Brigid Erin Bates, Jeanne Biras

Scenario:        Roman Polanski, Gérard Brach, John Brownjohn

Producent/i:   Pierre Grunstein, Claude Berri, Timothy Burrill

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Tess-nevolja žena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Natassja Kinski u svom dotad najupečatljivijem nastupu glumi fatalnu seljanku razapetu između dvojice muškaraca.

Glavnu ulogu adaptacije Haryjeve novele 'Tesse iz obitelji D'Uberville' Roman Polanski je povjerio da tada ne odveć poznatoj Natassji Kinski, koja je svojim nastupom i više nego opravdala ukazano povjerenje u ulozi siromašne djevojke sa sela.

Njezinog oca, piću sklonog jednostavnog farmera Durbeyfielda svećenik je izvijestio da je potomak obitelji plave krvi D'Ubervilles. U želji da se poveže sa bogatim rođacima i okoristi se njima šalje kćer Tess na jednodnevno putovanje D'Ubervillevima.

Alec D'Uberville presretan je ukazanjem izgubljene rođakinje što pokazje zavodeći ju. Ubrzo će se ispostaviti da njezini novi ukućani nisu D'Ubervilli već sasvim obična obitelj koja je kupila slavno prezime ne bi li se na taj način popela na društvenoj ljestvici.

Alec uspijeva ostvariti svoje planove sa Tess, nedugo zatim ona i zatrudni no sve završava djetetovom smrću nedugo nakon rođenja. Nakon toga udaje se za svećenikovog sina, kojeg je privukla njezina skromnost.

Tess nakon nekog vremena otkirva suprugu pravu istinu o svojoj prošlosti nakon čega ovaj bježi u bizarnu misiju u Južnu Ameriku. Tess je pak prisiljena okrenuti se teškom radu kako bi zaradila za život.

i.k.