Magla - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Magla

Magla

The Mist (2008.)

Metro-Goldwyn-Mayer Studios / Discovery film

127' drama, horor, ZF

Režija:           Frank Darabont

Uloge: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones, William Sadler, Jeffrey DeMunn

Scenario:        Frank Darabont

Producent/i:   Frank Darabont, Liz Glotzer

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Magla

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.55
69
0.00

FranM 16.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

izvrstan film, posebno kraj

Kada sam upalio film, nisam mislio da će biti tako dobar kao što je ispao. Film je stvarno za sve pohvale! Jedino me kraj iznenadio. Fakat mi je bilo žao dečka i drugih likova. Uopće ne smeta što se cjeli film odigrava u dućanu! Moja ocjena filma je čista i zaslužena petica.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

horor121 09.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

nije horor???

Ne volim horore u kojem se kolju ali ovo je nesto izmedu horora i trilera

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Quentin Rodriguez 06.02.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Genijalni Darabont i King! Sosenk, Z. Milja i Izmaglica!

I nije "Magla", vec "Izmaglica" ;)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

patketina 31.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Alert, komentare ispod najvjerojatnije ispisivala mlađarija

Film je svakako vrijedan pogledati. Prvi razlog je sam Stephen King od kojeg ništa loše nije poteklo - Green mile, Shawshank redemtion, The shining, Storm of the century.., čega smo svjesni po količni ekraniziranih djela i ucrtanih klasika u povijest knjiga i filma. Drugi razlog je sama radnja koja predstavlja odličan psihološki triler uz elemente specifične Kingove izvrnute fantazije. Film se osvrće na pitanje opstanka i situacije kojima postajemo bliži životinjskom nego ljudskom svijetu. Likovi su odlično uklopljeni te je njihova interakcija stvorila napetost, ne glazba, zatim tema koja je veoma zanimljiva i kraj dakako zapanjujuć. Sveukupna ocjena pet za ovo još jedno vrhunsko Kingovo djelo. I za kraj? Ovo NIJE horor.. jao... Uživajte

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

horor121 13.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

ooo

Pa nije nešto ali može proći.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andja_12 22.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

preloše

Ne znam šta mi je neuvjerljivije, glumci ili stvorenja iz magle. Prilično komično za jedan horor. :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

zoidberg 07.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

ma predobar

ja ne znam zašto se ljudima ne sviđa, meni film predobar. još ona glazba iz BARAKE na kraju i završna scena.jaooo liče šta učiniš.film nije savršen ali je i više nego dobar...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rapptor 18.02.2010 Ocjena recenzije : 4.5

Ne Magla--Izmaglica!

Ovaj film se zove Izmaglica..The Mist..Mene je iznenadio.Iskreno svidjeo mi se i imam ga.Volim taj misticizam kod ljudi,kada neznaju sta rade,a ovaj film je bas prikazao planetu Zemlju u malom.Svako ima svoj svijet,a i kada im gori pod nogama nisu zajedno.Razna bica su mi solidna,pogotovo onaj gigantski "slon" pri kraju kad je poubijao sve.A koji bed...zakasnjeli spas!!Cccc..ma nije los film.Nemojte zezati.Ima sve sto cini film da bude napet.Nepoznato je uvijek napeto.Oni pauci su mi kul.Ni gluma nije losa.Uvod,zaplet,kulminacija,i frenetican kraj.Sto da ne...evo 4-ka!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

goodye 18.02.2010 Ocjena recenzije : 1.0

HVALA SVIMA

Ovim putem zahvaljujem svim idiotima koji su mi otkrili kraj filma. Hvala Vam ljepa ljudi, nemate pojma koliko ste mi uljepsali film. I na kraju Vam zelim da prije svakog filma znate kraj i da ga onda fino gledate.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dale 02.08.2009 Ocjena recenzije : 1.0

hvala na završetku

još jedan spoj stephena kinga i franka darabonta ovaj put nije uspio dosegnuti razinu shawshanka ili zelene milje, iako ga je uspješni dvojac dobro odradio.

što se tiče same kingove fabule ona se najviše istiće sa, sve do samog kraja, neizvjesnim raspletom. upravo tim iznimno upečatljivim završetkom, kojem filmska ekipa nadodaje izvrsnu glazbu, znatno se povećava doživljaj cijelokupnog filma.

ostatak priče nije klasičan horor, što nije ni bio cilj, a i s filmske je strane horor efekt negdje osrednji.
to ostavlja više prostora i odgovornosti u isticanju psihološkog razvoja likova i zapravo prikazu horora ljudske psihe, te ponašanja u klaustofobičnim situacijama između života i smrti (lijep kontrast bogat dućan-gusta magla).

sam taj prikaz teme filma već u samoj priči, a i u filmskoj realizaciji mnogo gubi na jalovom emocionalnom doživljaju glavnog lika prema smrti svoga sina, te prema, tokom cijele priče, netragom izgubljenoj ženi, što se uopće niti ne primjećuje osim kratko na kraju.
šteta, jer je dijagonala spomenutog prema ostalim karakterima u filmu mogla biti zbilja snažna, pogotovo sa ovakvim raspletom.
dodatni je trn u oku detalj uzroka cijele zbrke oko magle koji je krajnje blesav.

glumačka je ekipa solidna, glavni glumac za kingovu priču možda malo preneiskusan, potpomognut standardnom darabontovom ekipom u vidu sadlera i deMunna, te odlične oskarovke marcije harden koja svojim beskrajno iritantnim likom uspješno oblikuje i prati smjer radnje.

u globalu, film koji se od čvrsto solidnog ostvarenja na stepenicu više odmiče ponajviše zahvaljujući originalnom i dobro odrađenom završetku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 31.05.2009 Ocjena recenzije : 2.0

Ugodno iznenađenje!

kad je krenuo film po kinima uvijek sam ga odbijao gledat jer mi se najava činila bezveze i to s tim bubama nekak specijalno..ali evo uspio sam pogledat film i vrlo se iznenadio...scenarij je iznimno napravljen sa mnoštvo specijalnih efekata tj buba(iako sam mrzitelj takvih nestvarnih filmova s bubama i sličnim stvorenjima)al nekako ovaj film obiluje svemu i dosta je drugačiji od ostalih..gluma je fantastična pogotovo one vjernice a i svidjelo mi se što je umrla...ovaj film ne mogu svrstat ni pod jednu temu jer spada u sve po meni...često sam strepio šta će se dogoditi pa čak i pričao sam sa sobom kao npr da ne idu tamo u ljekarnu i tako...uglavnom dosta vrhunska zabava sa odličnom postavom...i d amoram napomenut da je kraj(koji je savršen i nepredvidljiv a i tužan)dosta pridodao mojoj konačnoj ocjeni..iako ne baš zaslužena ocjena ocjena je ipak 4
a negativno je ipak ono s vojskom što su ih optužili i kao da su njihovi eksperimenti il šta već ali oke klimava i solidna četvorka je

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cronina 13.03.2009 Ocjena recenzije : 1.0

završetak :(

Ovaj film zbilja nije vrijedan gledanja,osim ako nemate dobre živce, jedino što je mi je ostalo u sjećanju je zadnja scena, kad glavni lik ubije svoga sina. Bila sam tako potresena takvim završetkom. Iako sam očekivala da će ubiti svog sina nakon što ga je mali zamolio da mu obeća da neće dopustiti da ga te zvjeri napadnu, nisam očekivala da će on onda izaći iz auta i da će se pojavit vojska koja je uspjela nać način kako ubiti te zvjeri i da sad on mora živjeti s tim što je ubio vlastitog sina da ga zaštiti od opasnosti, koje očito više nije bilo.
Najdramatičniji završetak filma koji sam vidjela u zadnjih nekoliko godina

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

GoGo 27.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

ORGINALAN ZAVRŠETAK

Film je dobar, čak i odličan, odlična radnja i vizualni efekti, gledajući na to da je glumačka ekipa očajna. Šteta što u ovaj film nije više uloženo. Inače, kraj filma je vrhunski, toliko je jak i moćan da čak ni nije za ljude slabih živaca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Nikolina14 12.02.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Magla - pomoc

Moze li neko da mi kaze sta se desilo na kraju please meni se DVD pokvario i morali smo da ga vratimo tako da nisam uspjela da vidim kraj ?
unaprijed
zahvalna

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

miljac2009 04.02.2009 Ocjena recenzije : 2.33

Žalosno

Upravo sam gledao i mogu reći da je opči dojam kao u naslovu,slažem se sa onima koji kažu da je ovaj film napravljen vrlo loše.U naslovu se spominje ime legende Stephena Kinga što me i privuklo no ostao sam razočaran.Ako ne morate nemojte ga gledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

blocky 29.12.2008 Ocjena recenzije : 2.0

film je jednostavno fenomenalan, od prve do zadnje sekunde!!!!!!! iskreno, nisam se nadao nečem specijalnom, pogotovo jer sam veliki fan slagalica strave, hostelova i brda s očima, dakle općenito horora s koljačinama. ali ovo daje potpuno novu viziju mogućeg načina strašenja gledatelja. svaku onu bubu i pauka sam osjećao na svom vratu, jezaaa. KRAJ- neočekivan i jaaako tužan, fakat mi je bilo žao lika i drugih ljudi, šmrc.
ljudi, nemojte mislit na sf sranja i to, ovaj film nije takav. OBAVEZNO POGLEDATI!!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale7 26.12.2008 Ocjena recenzije : 3.0

super

Film mi je baš super.Jedino mi par stvari nisu sjele kak spada.Prvo mi je bezveze bila ona kao hobotnica na početku..Najgluplje mi je bilo kada ljudi u dućanu nisu vjerovali onim ljudima koji su svojim očima vidili tu hobotnicu koja je ubila onog malog.To mi je bilo ful jadno u filmu jer kaj bi oni njima lagali u takvoj situaciji,još je glavni glumac bio u krvi od glave do pete.Onaj njegov susjed (crnac) mu nije vjerovao niti malo..zašto onda nije sam išao provjerit??? To mi je bilo banana.Sad će ispast da sam samo pljuvao po filmu a napisao da je super..:)!Film je osim te 2 stvari bio odličan..pogotovo kraj!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Triumpho 08.12.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Malo remek-djelo

Iako od filma nisam previše očekivao,odgledano me nemalo iznenadilo. Iako se na prvi pogled radi o još jednom sf hororu razvoj likova u priči nadasve je odličan, a mahom nepoznati glumci vrlo su dobri i sjajno oblikuju smjer radnje. Specijali efekti su korektno odrađeni,a sam završetak filma šokantan je i nepredvidiv. Možda neki neće dijeliti moje oduševljenje, ali teško da će netko ostati ravnodušan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Bexy 01.12.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Čisto ok

Više je SF nego horor ali zanimljivo je to da je redatelj vise paznje posvetio meduljudskim odnosima koja u određenim trenucima mogu postat monstruozma,neočekivan kraj je posebno osvjezenje koji ga odvaja od hrpe bezveznih i predvidljivih Hollywoodskih sranja film vrijedi pogledat u svakom slučaju

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mydyingbride 19.11.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Fenomenalno!!!

Obavezno pogledati!Još jedna uspiješna ekranizacija odličnog Kinga!Pogledati zbog morbidnog i neočekivanog kraja filma!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: