Dani raja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dani raja

Dani raja

Days of Heaven (1978.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

94' drama

Režija:           Terrence Malick, Jacob Brackman

Uloge: Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz, Robert J. Wilke

Scenario:        Terrence Malick

Producent/i:   Jacob Brackman, Bert Schneider, Harold Schneider

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Dani raja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Temperamentni radnik nagovara svoju djevojku da se oženi za teško bolesnog, bogatog zemljoposjednika nastojeći doći do nasljeđa.

Godina je 1916. Umjesto Johna Travolte, koji je bio prvi izbor, u cipele temperamentnog radnika Billa uskočio je Richard Gere. Nakon sukoba sa nadređenim prisiljen je napustiti grad te, zajedno sa djevojkom Abby (Brooke Adams) i mlađahnom sestrom Lindom (Linda Manz), ujedno i naratoricom u filmu, seli u Teksas.

Tamo se zapošljava kod bogatog farmera (Sam Shepard) i zemljoposjednika. Ovaj se pak zaljubljuje u Abby, vjerujući da je ova Billova sestra, te ih svo troje moli da ostanu na njegovom imanju i nakon žetve.

Saznavši da je farmer teško bolestan te da mu je preostalo još godinu dana života Bill uviđa priliku za bijeg iz siromaštva te nagovara Abby da se uda za bolesnog čovjeka. Ubrzo će se ispostaviti da je podcijenio mogućnosti svog gazde, a i prognoze o dužini njegovog života ubrzo će se pokazati neistinitima.

Ovo je drugi film Terrence Malicka, snimljen pet godina nakon 'Badlandsa', u kojem opravdava reputaciju redatelja koji u fokus stavlja vizualnu prezentaciju.

i.k.