Bagra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bagra

Bagra

The Flock (2007.)

Bauer Martinez Studios

105' krimi, drama, triler

Režija:           Andrew Lau Wai-Keung

Uloge: Richard Gere, Claire Danes, Ray Wise, Kristina Sisco, Avril Lavigne

Scenario:        Hans Bauer, Craig Mitchell

Producent/i:   Jenette Kahn, Andrew Lau Wai-Keung, Philippe Martinez, Larry Rapaport, Adam Richman, Elie Samaha

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Bagra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.44
9
0.00

'Bagra' je skupina seksualnih zločinaca koji su odslužili svoju kaznu i iznova prijete društvu. Mirno spavajte, Richard Gere je dežurni šerif.

Errol Babbage (Richard Gere) radi u Upravi za javnu sigurnost gdje nadzire grupu registriranih kriminalaca koji su počinili više-manje svaki oblik seksualnog zločina. Njegov je posao društveno obuzdati tu nasilnu, nestabilnu i nepredvidivu grupu koju njegova Uprava naziva 'bagrom'. Budući da ih Babbage ne može zakonski spriječiti od kontaktiranja s običnim svijetom na javnim mjestima, često pribjegava prijetnjama, a kada je to potrebno, čak i fizičkoj sili. Neke su njegove tehnike možda protuzakonite, ali su ujedno i jedine mjere kojima može zaštititi društvo od te grupe ubojica. No, tada ga njegov šef, Bobby Stiles (Ray Wise), odluči prijevremeno umiroviti.

Središnja tema filma postaje njegovo nastojanje da svoju zamjenicu Allison Lowry (Claire Danes) obuči dovoljno da bude spremna preuzeti njegov posao. Ipak, za to nema puno vremena, a stvari se dodatno kompiciraju kada Errol i Allison povjeruju kako je jedan član 'bagre' oteo mladu djevojku, Harriet Wells (Kristina Sisco), s namjerom da ju zlostavlja i ubije. Tada počinje bitka s vremenom, a dvoje istražitelja sistematično provjeravaju kriminalce, pokušavajući otkriti koji od njih drži Harriet. Zajedno uspijevaju otkriti tko bi to mogao biti, ali da li će njihovo otkriće biti dovoljno brzo da spasi život nevine djevojke?


'Bagra', trailer

Inače, jedna od sporednih uloga u ovom nezavisnom trileru pripala je i pop-zvijezdici Avril Lavigne koja je svoj filmski debi imala u animiranom 'Preko ograde' u kojem je posudila glas mladoj oposumici. U ovom filmu se pojavljuje glasom i stasom. 

Moramo naglasiti kako je Andrew Lau Wai-Keung zaradio jednu veliku peticu u rubrici 'zalaganje' za svoj rad na 'Bagri'. Ne samo da je čovjek izrežirao cijelu priču te se upisao na listu producenata, nego se čak uhvatio i kamere te snimio nekoliko scena iz filma. 

Snimanje 'Bagre' započelo je 2005. godine u Novom Meksiku, a članovi filmske ekipe tvrde da su već prvog dana svi sudjelovali u kineskoj ceremoniji (Lauova ideja) koja je uključila molitve i tamjan da bi se odagnali zli duhovi. Taj se ritual na setu ponavljao svakog dana, sve do posljednjeg kadra. Ne znamo samo da li su zli duhovi metafora za kritičare koji, za sada, smatraju da 'Bagra' neće ostaviti značajnijeg utjecaja. Kako god bilo, film je napravljen, a na publici je da kaže završnu riječ.