Prljava igra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prljava igra

Prljava igra

Leatherheads (2008.)

Universal Studios

114' komedija, romansa, sportski

Režija:           George Clooney

Uloge: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce, Stephen Root

Scenario:        Duncan Brantley, Rick Reilly

Producent/i:   George Clooney, Grant Heslov, Casey Silver

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Prljava igra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
7
0.00

markoboban 23.03.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Ratni heroj

Radnja je usmerena na vreme nakon završetka Svetskog rata (misli se na WWI), kada je američki fudbal bio još u povoju i kada se igralo amaterski, onako iz zadovoljstva.Dodge Connolly (George Clooney) je kapiten ekipe 'Duluth Bulldogs' i svestan je da ovaj sport nema perspektivu bez podrške sponzora.Stoga daje predlog poslovnom agentu, prepredenom CC Frazieru (Jonathan Pryce) da u ligu uključi mladu zvezdu, koja osim sportske veštine ima i velike ratne zasluge.To je Carter 'The Bullet' Rutherford (John Krasinski), miljenik nacije, jer je izveo pravi ratni podvig kada je zarobio četu nemačkih vojnika.Tada na scenu stupa sposobna novinarka Lexie Littleton (Rene Zellweger) s namerom da ispita koliko je ta ratna priča isitinita... George Clooney obavlja dvostruku funkciju, jer pored režije, on je i nosilac glavne uloge. Novinar Duncan Brantley i Rick Reilly zaslužni su za scenario, a za pohvalu je i odlično napravljena scenografija, uz odgovarajuće kostime (tj. tadašnju sportsku opremu).Romantična komedija koja sadrži sve osnovne sastojke, gde se dvojica muškaraca nadmeću za naklonost jedne nezavisne i jake žene, oličene u liku novinarke britkog pera.Jasno je da se nije radilo nešto posebno na stvaranju filmske priče, u smislu da nam se servira nešto originalno.Solidna glumačka izdanja, jer Clooney i Zellweger pružaju ono što publika od njih i očekuje.Vredan pohvale je i John Krasinski, kao nadmeni sportista i navodni heroj iz rata, koji izgleda dečački naivno i simpatično.Ovo jeste nepretenciozan film, koji nudi laku zabavu, ponešto humora i omogućava nam da sagledamo kako je sport nekada bio čist.U davno prohujalim vremenima kada nije bilo velikih para, razgolićenih cheerleaders i svemoguće televizije, igralo se iz čistog zadovoljstva i sama igra bila je prilika za dobro zezanje.Dakle, ništa posebno, pa ako ste fan šarmantnog George Clooneyja (ovo se pre svega odnosi na ženski deo publike) možda bi mogli i da pogledate ovu simpatičnu komedijicu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 28.12.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Leatherheads

Od samog početka, od onog starog loga za Universal Films, Clooneyu kao redatelju je za cilj stvoriti atmosferu oko 1925. godine i zapravo ispričati priču o počecima profesionalnog američkog nogometa. Očito je namjera bila sve to odraditi na komičan način, prizivajući duh starih komedija upravo iz tog razdoblja, ali konačan rezultat za mene je nedovoljan i do danas predstavlja najgore režiran Clooneyev film. Ne toliko zbog Clooneya samoga, koji je solidan kao redatelj, a simpatičan u ulozi Dodge Connellya; već zbog scenarija koji jednostavno rečeno nije dovoljno dobar da bi nastao iole bolji film od ovoga što je napravljen. Problem je zasigurno u tempu filma koji je sam po sebi lagan, te taj tzv. screwball tip komedije popularan u 30-im godinama meni nije legao. Nema to nikakve veze s komedijama braće Coen kako je tu netko već prije spomenuo, većina njih je na puno višem levelu i puno su bolje napisane od ovog predloška. Nadalje, Renee Zellweger mi nikako ne ide u ovoj ulozi, kemije između nje i Clooneya nema, dok Krasinski (američki „The Office“) nema što za glumiti.
„Leatherheads“ je jedna lagana komedija koja je mogla biti puno bolje napravljena, da je scenarij bio bolji, ali vjerujem da će se u ovom filmu 'pronaći' ljubitelji starijih filmova (starijih komedija) i da će Clooney svojim zvjezdanim statusom i šarmom privući gledatelje ovom filmu; što je vjerujem i bila prvotna zamisao. Postojalo je tu prostora za puno više, jer kako imamo prilike vidjeti u ovom filmu počeci američkog nogometa su jako daleko od te igre danas koja privlači milijarde dolara i isto toliko gledatelja. Šteta što u ozbiljnijem tonu ovaj film nije napravljen, jer na ovaj način ne predstavlja ništa posebno te ga vrlo lako možete preskočiti, tj. ne pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 04.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Očajno

Nema to veze sa nikakvom komedijom. George Clooney antipatičan i katastrofalan glumac sa nijednim pravim filmom još uvijek. Jako dosadan film i ništa drugo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matea 09.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Leatherheads

ugodan light film :)
lagana komedijica za rano poslijepodne s nekoliko fora na koje se smijete ne samo u sebi.

clooney se skroz fura na coene + film podsjeća na O Brother, Where Art Thou?

slatko slatko, čak je i zellweger ispala normalna.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: