Sakupljač kostiju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sakupljač kostiju

Sakupljač kostiju

The Bone Collector (1999.)

Universal Pictures / Blitz film i video

118' drama, triler, misterija

Režija:           Phillip Noyce

Uloge: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Mike McGlone, Luis Guzmán

Scenario:        Jeremy Iacone

Producent/i:   Michael Klawitter, Dan Jinks, Martin Bregman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sakupljač kostiju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.65
43
0.00

Nadarena, mlada detektivka postaje oči i uši nepokretnog forenzičara koji ju vodi u razrješavanju zagonetnog slučaja ubojstva.

Vrsni forenzičar Lincoln Rhyme (Denzel Washington) ostao je prikovan za krevet nakon teške nesreće. Četiri godine nemogućnosti kretanja ostavile su traga na čovjeku koji sve više tone u depresiju. Raspoloženje mu popravlja posjet kolega koji ga upoznavaju sa novim, za njega nadasve izazovnim slučajem ubojstva.

Pregledavajući fotografije unakaženog trupla mlade policajke Amelie (Angelina Jolie) Lincolnovo oštro oko uviđa njezin izniman osjećaj za forenziku. Umjesto da ponudi svoju pomoć kolegama detektivima Lincoln ih odbija zaintrigiran fotografijama prepunim detalja i kompleksnih poruka.

U početku sramežljiva policajka, kojoj je to trebao biti zadnji dan na terenu, postaje njegova produžena ruka na terenu te po njegovim naputcima kreće u nadasve opasnu potragu za inteligentnim kriminalnim umom koji je tek započeo svoj pokolj. Obilazeći scene zločina u potrazi za dokazima Amelie nastoji pomoći Linclnu u hvatanju ubojice ne bi li spasili sljedeću žrtvu.

i.k.