Bolje sutra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bolje sutra

Bolje sutra

Better Tomorow, A (1986.)

Atlas International / Blitz film i video

95 min. akcija

Režija:           John Woo

Uloge: Lung Ti, Leslie Cheung, Yun-Fat Chow, John Woo

Scenario:        Hing-Ka Chan, Suk-Wah Leung

Producent/i:   Hark Tsui, John Woo

Linkovi: imdb

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
8
0.00

DragonRage 02.11.2005 Ocjena recenzije : 5.0

Tko će dočekati Bolje Sutra ?!!

Film “Bolje Sutra” predstavlja prvu a ujedno i uspješnu suradnju redatelja John Woo-a i glumca Chow Yun Fata,od ukupno njih pet.To je gangsterska drama koja je premetnula John Woo-a u jednog od najboljih Korejskih redatelja današnjice,posebice kad je akcija u pitanju.Iako je doduše još vidljivo kako on tu još gradi svoj prepoznatljivi stil koji je kasnije usavršio u filmovima poput The Killer ili Hard Boiled,no več tad se mogla vidjeti sva genijalnost John Woo-a u spajanju drame i odlično koreografirane akcije ,te odličnog korištenja muzike kako bi naglasio težinu cijele situacije.A isto tako je zahvaljujuči uspjehu ovog filma koji je doslovno pomeo kinoblagajne diljem kine te 1986-e god. glumac Chow Yun Fat postao velika internacionalna akcijska zvijezda.Čovjek koji može istovremeno biti Cool i osječajan.
Tragična drama o prijateljstvu i odanosti je zahvaljujuči tolikom uspjehu dobila i još dva nastavka,drugi možda čak i bolji od orginala,te treči malo slabiji,koji čak i nije režirao John Woo,več sam producent prva dva filma Tsui Hark. A osim Fata svoju prvu zajedničku suradnju sa Woo-om je ostvario i Leslie Cheung,inače Korejska pop zvijezda i glumac koji je nastupao i u nastavku te Woo-ovom filmu Bio Jednom Lopov,ponovno sa Fatom kao svojim filmskim partnerom.A zahvaljujuči ovom filmu pokrenut je i novi trend akcijskog filma u Koreskoj kinematografiji,a ne i samo u Koreskoj,več i Hollywoodskoj.
U narednih šest god. Woo je samo nizao hitove,jedan za drugim,Nastavak filma Bolje Sutra,zatim odlični i hvaljeni The Killer itd.,a to ga je 1993-e dovelo u Hollywood gdje je tada snimio Van Dammeovu Tešku Metu(po mom mišljenju van Dammeov najbolji film u karijeri) i postavio standarde akcijskog filma u Hollywoodu.
Inače Woo je u manje više svim svojim filmovima igrao neke cameo uloge,tako i u ovom filmu,ovdje naime glumi inspektora Wu-a..kako orginalno ime..hehe..
”Bolje Sutra” je film koji svakako morate pogledati ako ste ljubitelj dobre akcije,jer tu je sve počelo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: