Ulovi Smarta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ulovi Smarta

Ulovi Smarta

Get Smart (2008.)

Warner Bros. Pictures

110' akcija, komedija, krimi

Režija:           Peter Segal

Uloge: Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne

Scenario:        Tom J. Astle, Matt Ember

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Ulovi Smarta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.17
18
0.00

Što učiniti kada svijetu zaprijeti totalni kaos i uništenje? Jedinu logičnu stvar – poslati agenta-štrebera bez iskustva da obrani čovječanstvo.

Maxwell Smart zaposlen je u supertajnoj organizaciji koja sebe naziva CONTROL. Ne znam da li ste na to pomislili, ali ta agencija se bavi kontrolom – brine se oko svjetskog mira i poretka, rješava bilo kakave političke konflikte i jednostavno zna sve. No, ono što stvarno muči CONTROL je to da na svijetu postoji šljam kojemu je jedino stalo do uništenja i smrti nevinih, a izgleda da se taj šljam ujedinio u organizaciju zvanu KAOS. CONTROL se do sada uspješno borio sa svojim protivnicima, ali kada dođe do 'proboja osiguranja' i kada iz središnjeg kompjutera nestane popis imena tajnih operativaca na terenu, KAOS dobiva veliku prednost. Uskoro agenti bivaju eliminirani jedan po jedan, a 'veliki šef' CONTROLA spreman je na drastične poteze.

Ovdje na scenu stupa Smart. Naime, njegov se dosadašnji posao odvijao uglavnom ispred računala te je oduvijek sanjao o tome kako će upravo on spasiti svijet.  E pa sada će mu se ostvariti želja. Kada napokon dobije promaknuće, nada se da će mu partner biti njgov idol Agent 23, ali umjeto toga dobije Agenticu 99. Ona je iskusna i smrtonosna, a najjače oružje joj je šarm i ljepota.

I tako naš Smart, naoružan jedino s nekoliko high-tech špijunskih stvarčica i s agenticom 99 koja mu čuva leđa, kreće u borbu protiv moćnog KAOSA. Njih dvoje uskoro počinju polako razotkrivati neprijatelja, a stvari se dodatno zahuktaju kada otkriju sjedište te odvratne organizacije i njene ključne ljude.


'Ulovi Smarta', trailer

'Ulovi Smarta' snimljen je prema popularnoj američkoj televizijskoj seriji iz šezdesetih koja je bila prikazivana punih šest godina. Režirao ju je legendarni Mel Brooks te je imala veliku gledanost svih šest sezona. A hoće li i Peter Segal ostvariti isti uspjeh i s filmom, još se ne zna. No, poznato je da je on do sada uglavnom radio na komedijama ('Zatvorski krug', 'Anger Management').

U glavnoj ulozi je Steve Carell koji se odlično snalazi u žanru komedije ('Junfer u četrdesetoj', 'Svemogući Bruce'), a uloga njegove smrtonosne pomoćnice dopala je Anne Hathaway ('Priča o Jane Austen', 'Vrag nosi Pradu') koju zbog širokog osmijeha već nazivaju nasljednicom Juliom Roberts. Uz njih tu su i snagator The Rock ('Kralj škorpiona'), 'onaj debeli tip' iz 'Borata' Ken Davitian.

Na internet stranici Rotten Tomatoes 'Ulovi Smarta' slovi kao još jedna prosječna ljetna komedija, iako ocjena od 51% govori da tu ima nešto više. Činjenica je da komedije dobijaju najniže ocjene (izuzevši američke remakeove japanskih horora) zbog toga što se često ponavljaju i teško je na tom polju biti orginalan. Kada se to, uz velike pohvale publike, uzme u obzir, pred nama je jedna solidna komedija koja će vas zabaviti i nekoliko puta dobro nasmijati. Entertainment Weekly je posebno pohvalio režiju, Chicago Sun-Times je zadovoljan s odabirom glumaca, a Toronto Star film naziva 'jednom od boljih ovogodišnjih komedija'.

zl.m.