Identitet - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Identitet

Identitet

Identity (2003.)

Sony Pictures Releasing / Blitz film i video

87' krimi, horor, misterija

Režija:           James Mangold

Uloge: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Hawkes, Alfred Molina

Scenario:        Michael Cooney

Producent/i:   Stuart Besser, Cathy Konrad, Dixie J. Capp

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Identitet

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
15
0.00

Grupica potpunih neznanaca našla se u motelu usred ničeg uslijed velike oluje. Jedan po jedan bivaju ubijeni od strane misterioznog ubojice.

Nevadu je usred noći zahvatila oluja kakva se dugo ne pamti. Desetero ljudi pronašlo je utočište u neuglednom motelu koji će mnogima biti zadnje mjesto koje će posjetiti.

Vesela skupina sastoji se od vozača limuzine (John Cusack), koji tvrdi da je bivši policajac, policajca (Ray Liotta) zaduženog za transport ubojice, još jednog vozača koji brine o ozlijeđenoj ženi i sinu. S njima je i filmska zvijezda, prostitutka, mladi bračni par i menadžer hotela. Okolne ceste su poplavljene, izlaza nema, a cjelokupnu situaciju začinjava serijski ubojica koji se namjerio na nesretnike u motelu.

Usporedno sa rapidnim smanjivanjem broja gostiju u motelu pratimo suđenje čovjeku osuđenom za seriju brutalnih ubojstava. Riječ o žalbi koja bi čovjeku trebala spasiti život, u protivnom ga čeka električna stolica.

Ljubitelji Agathe Christie povući će paralelu sa njezinim klasikom '10 Little Indians' i ekranizacijom te novele iz 1945. pod nazivom 'And Then There Were None'.

i.k.