Klopka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Klopka

Klopka

Klopka (2007.)
106' drama

Režija:           Srdan Golubović

Uloge: Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra, Miki Manojlović, Marko Durović

Scenario:        Melina Pota-Koljević, Srđan Koljević

Producent/i:   Jelena Mitrović, Nataša Ninković, Alexander Ris, Jörg Rothe, Laszlo Kantor

Zemlja:          Srbija/Njemačka/Mađarska

Linkovi:

imdb
službene stranice

Klopka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
4
0.00

mr blond 01.04.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Remek djelo

Srpski filmasi za razliku od nasih,imaju muda snimati intrigantne filmove poput ovog.Film na suptilan,ali odlican nacin prikazuje stanje na Balkanu nakon raspada Jugoslavije odnosno komunizma i vrijeme u kojem kapitalizam polako preuzima glavnu riječ u drzavi i drustvu iz perspektive malog covjeka.Priča je vrlo jednostavna,a opet kompleksna,ali način kojim je prikazana je briljantan.Emocije i zapleti koji paradiraju kroz priču gledatelju stvaraju napetost vecu od one u kakvom horor filmu.Gluma je najveći adut filma,svi glumci su posao odradili besprijekorno no Nebojša Glogovac je ovim filmom za mene postao najbolji glumac Balkana.U Americi bi bez rasprave dobio Oskara.KLOPKA je najbolje djelo kinematografija svih ex yu zemalja,puno zrelije i kompleksnije od toliko razvikanije bosanske NIČIJE ZEMLJE i svakako ju valja pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Holly-Man 06.01.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Dokle će nas šišati u kinematografiji?

Skidam kapu i opet postavljam pitanje - pa zar mi Hrvati ne možemo snimiti jedan ovakav intrigantan, domišljat, odlično odglumljen i snimljen, prepun emocija - film? Nisam našao ni jednu zamjerku ovom filmu - glavni glumci nisu super poznati, a opet su film iznjeli odlično, dok dvoje poznatijih glumaca pojavljuju se samo u sporednim ulogama (A.Dobra i M.Manojlović) i na kraju sve je odlično do a-ž.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale7 26.12.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Savršeno!!!

Film je toliko dobar da sam ga pogledao 2 puta u 2 dana zaredom! Svi glumci su odlični ali Nebojša Glogovac je odigrao za oskara!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marxist 23.10.2008 Ocjena recenzije : 1.0

ozbiljno

Počet ću sa zamjerkama : film je u neku ruku preintelektualan i u tom smislu sterilan, bez očekivanog folklornog miljea; srednji dio pomalo gubi ritam i ne djeluje kao odvijanje radnje već izgleda kao slaganje scena jedne na drugu; jurnjava automobilima je toliko mlaka da su od nje bolje čak i one hollywoodske sa masom eksplozija.
Dobrih strana je puno više. Prije svega gluma. Konačno da se u kinu nađe i neki film gdje netko nešto i glumi. Riječima ili bez njih, gestom, mimikom, pogledom … I to je obavljeno jako, jako dobro. Čak je i jato vrana u duhovito zamišljenom kadru metaforički odglumilo statiste.
Scenario bogat i kratak, dovoljan da razvije radnju, a ne uguši glumu.
Kamera, scenografija i režija ambiciozni, ali nepretenciozni – češka škola. Izbor muzike – primjeren.
Tema je moral. Kako u ovoj balkanskoj svakodnevici biti čovjek? Biti moralan prema svom djetetu ili prema ostalom svijetu? Tjeskobna dilema detaljno obrađena u duhu stare francuske škole.
Klopka je najbolji dokaz da dobri filmovi najčešće nisu visokobudžetski.
Preporuka : pogledajte obavezno ovaj film, suprugu možete povesti, ali djevojku nemojte – tužan je …

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: