Klopka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Klopka

Klopka

Klopka (2007.)
106' drama

Režija:           Srdan Golubović

Uloge: Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra, Miki Manojlović, Marko Durović

Scenario:        Melina Pota-Koljević, Srđan Koljević

Producent/i:   Jelena Mitrović, Nataša Ninković, Alexander Ris, Jörg Rothe, Laszlo Kantor

Zemlja:          Srbija/Njemačka/Mađarska

Linkovi:

imdb
službene stranice

Klopka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
4
0.00

Priča o moralnoj dilemi glavnog junaka – spasiti ili ne život svoga sina tako što ćeš postati ubojica.

U Beogradu nakon Miloševićevog režima ljudi se trude ponovo pronaći svoj identitet. Ratovi i bijeda ostavili su duboke tragove i izokrenuli moralne i egzistencijalne vrijednosti. Osjeti se to i u domu Mladena i Marije, čiji je sin Nemanja vrlo bolestan. Zbog teške srčane bolesti trebao bi biti operiran u inozemstvu, što košta 26 tisuća eura. Ali kako da ih njegovi roditelji pribave?

Kad već skoro dignu ruke od svega, nepoznati čovjek obraća se Mladenu i nudi mu ponudu koju ne može odbiti - platit će operaciju. No, kako ništa u životu nije besplatno - Mladen zauzvrat mora ubiti nepodobnog poslovnog partnera. Ponuda je odvratna i nemoralna, ali Nemanji se stanje naglo pogoršava i ona postaje jedini izlaz. Može li Mladen spasiti sina i izgubiti dušu, ili ostati pravedan i cijeloga života žaliti za sinom. Klopka iz koje nema izlaza.


'Klopka', trailer

Film je to o mogućnosti izbora, koja zapravo i ne postoji, priča o čovjeku koji je prinuđen birati između života i smrti vlastitog djeteta, suvremena balkanska verzija ‘Zločina i kazne’. Golubović je režirao jednu od priča u omnibusu 'Paket aranžman', a njegov dugometražni prvijenac 'Apsolutnih sto' također je dobro prihvaćen. 'Klopka' je imala izvanredno dobre kritike, pogotovo zbog seta najboljih beogradskih glumaca i glumica (Miki Manojlović, Anica Dobra...) predvođenih sjajnim Nebojšom Glogovcem. Film je na Berlinaleu uvršten među deset najznačajnijih u 2007. godini, a pripala mu je čast i da otvori 5. Zagreb film festival. Prava za remake filma već su prodana holivudskim studijima.