Funny Games U.S. - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Funny Games U.S.

Funny Games U.S.

Funny Games U.S. (2008.)

Warner Independent Pictures/Blitz film i video

111' krimi, horor, triler

Režija:           Michael Haneke

Uloge: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Boyd Gaines, Siobhan Fallon, Devon Gearhart

Scenario:        Michael Haneke

Producent/i:   Hengameh Panahi, Christian Baute, Andro Steinborn, Chris Coen, Hamish McAlpine

Zemlja:          SAD / Francuska / Velika Britanija / Austrija

Linkovi: službena stranica

Funny Games U.S.

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.24
34
0.00

Ibrahimbegić 02.03.2013 Ocjena recenzije : 0.0

must see

jeziv film. i vrlo dobar. naročito za gledaoca koji propusti uvod. tek kasnije će se, čak na samom kraju filma će, ako mu se upali lampica, sjetiti prvih scena filma koji su genijalan uvod u ubilački pohod ovih psihopata. ne bih previše o dijalozima, glumi koja svakako zaslužuje pozitivnu ocjenu....mene je dojmila priča, tj. scenario pa i poruka ovog filma i zato mu dajem jednu debelu, debelu četvorku sa tim da je pod obavezno da ga pogledam ponovo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Đimz 28.04.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Drugačiji !

Ovaj film je zaista jedan stvarno dobar film,u tijeku gledanja u čovijeku se rađaju raznorodni osjećaji,i razmišljanja tipa,zašto nisu zvali policiju,zašto ih nisu uspjeli izbaciti iz kuće ? al ako zanemariš to i uživiš se u samu radnju uvidjet ćeš kvalitetu glume,uživljenost glumaca,mene osobno fascinirao je onaj dio s daljinskim i premotavanjem radnje,tu gledaoci dobiju neku nadu da 'loše' neće pobjediti i onda nakon nekog vremna shvatiš,sve je to varka,to zapravo i je ono najbolje,ono šta nećeš naći u filmovima,ja volim ovaj film zato šta nije jedan od mase hororaca kojima se radnja temelji na istim stvarima,i kod kojih radnja završi s 'pici-mici'završetkom unatoč tome što je film nazvan HOROROM.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

laker24 20.03.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Drugačije

Prvo što u ovom filmu jednostavno morate vidjeti je odlična gluma i to je i ključ ovo filma. Bez dobrih glumaca film ovog sadržaja bi bio čisti promašaj, no ovakva glumačka postava garantira dobar film. Tim Roth, Naomi Watts, svi odreda u ovom filmu su svoje uloge shvatili krajnje ozbiljno i to je rezultiralo odličnom egzekucijom kako likova tako i same radnje filma.No, koliko god ovaj film bio drugačiji, možda nije dovoljno inovativan da ga se svrstava u jedne od najboljih filmova horor/triler žanra, iako je definitvno krenuo tim putem. Redatelj je htio snimiti nešto drugačije i uspio je, svaka čast na tome, ali nekako sam doživljaja, iako mi se film sviđa, da je tu bilo još rezervi i da se redatelj možda trebao više zaigrati i prepustiti se mašti, no i ovako je ovo vrlo dobar uradak koji će mnogima ostati u pamćenju. Mučan koliko i napet, ovaj film nećete samo pogledati i zaboraviti, jer je dovoljno slojevit da ostavi traga. No to ostavljanje traga u potpunosti pripada glumcima koji su odradili odličan posao i time je postignuta kohezija koja je vidljiva na ekranu u svakoj sceni. Ovaj film bi trebao ostati u sjećanju mnogih jer je dovoljno dobar i dovoljno drugačiji od mora ušminkanih holivudskih hororčića koji svoje pozitivne kritike pokušavaju postići već iskušanim i isprobanim šok scenama i jadnim zvučnim efektima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Luda_za_filmom 17.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Pogledati vise puta

Nedavno samo ja i moj decko otisli do videoteke sa ne bas velikim ocekivanjima da cemo naci ista dobro, sa dobrih 30 minuta oklijevanja izabrali smo ovaj film i nismo se pokajali. Film je odlican i cinjenica da je napravljen samo zbog novca nije tacna jer da se radilo samo o tome reditelj sigurno ne bi zadrzao autenticnost filma. Apsurdno je traziti neka logicna objasnjenja kada gledamo neki film-ako se dobro obrati paznja na dijaloge dvojice mladica vidjet cete da oni upravo raspravljaju o tome da li je film fikcija ili stvarnost. Film treba gledati i uzivati u glumi u atmosferi a ne razmisljati zasto nemaju jos jedan telefon u kuci (ali za one nepazljive-da, imaju jos jedan u automobilu je ostao). U svakom slucaju film je super i treba ga obavezno pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

thundy 06.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Ako mene pitate-poštedite se!

Dvojku dajem samo radi glume i radi ideje koja bi se, eto, svakako mogla nazvati drukčijom. Inače je film bezvezarija. Složit ću se, nezanimljiv, a vrhunac mi je kraj kad odu u drugu kuću i shvatiš da nema neke poante, nekog raspleta kojem sam se nadala cijeli film. Mislim da ću na račun ovog filma ja slijedeći put birat filmove jer se dečko složio da je film gubljenje vremena.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 03.04.2009 Ocjena recenzije : 2.5

preeeedobro

ovaj film je tako čudan i radnja kad zapravo pogledaš i nije neka...ali film je toliko izvrsno odglumljen da ja moram apsolutno apsolutno sve likove pohvalit a osobito michaela pitta i naomi watts...izvrsno...i ovja film nije tipična radnja kao u večini filmova i takvi se filmovi ne viđaju često....iii napet je...svaka čat...preporučam

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cronina 13.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

dosadno

očito sam previše očekivala od ovog filma, jer mi uopće nije sjeo, cijelo vrijeme sam prst držala na tipci za premotavanje... dosadno i previše razvučeno. film mi je nerealan od samog početka, tj. od onog dijela kad je onaj lik(već sam zaboravila kako se zove) već drugi put, kao slučajno, razbio jaja. I kaj im je trebala značit ona scena s daljinskim i premotavanjem, još sam nekak prožvakala njegove kakti razgovore s publikom, al ovo je zbilja bilo previše. I ono prikazivanje Naomi Watts nakon ubojstva sina, kleči ona i plače i plače i tako pune 2,3 minute, bez zvuka bez ičega... Jedina pozitivna stvar u filmu je gluma Michaela Pitta, al mi je ipak bolji u filmu Ubojstvo po brojevima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Murikala 05.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

bezveze...

Čim sam u jednim novinama doznala za ovaj film pomislih da ga moram obavezno pogledati; radnja filma mi se baš činila po mom ukusu. Kad ono...šipak. Očekivala sam neki napetiji i brutalniji film, a zapravo je riječ o nečemu što je ubitačno dosadno i naporno za gledati. Ne mogu baš smisliti filmove u kojima se radnja odvija tako preeeesporo. Jednostavno te uspava i samo čekaš kad će više završiti (zijev). Onu scenu nakon što su im ubili sina da ni ne spominjem.
Preskočiti...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tenib 05.11.2008 Ocjena recenzije : 2.67

U.S.

odlican psiho triler/horror koji vas cijelo vrijeme kao hipnotizirane drzi u neizvjesnosti i napetosti, a onda se uvuce pod kozu pa kao da ste u šoku od gomile neugodnih osjecaja koji su se stvorili ostaje dugo... jedan od najbolesnijih, najatmosfericnijih, najneugodnijih filmova ikada. psihicki vas izmaltretira i je.. u mozak do iznemoglosti. to je to. odusevljen sam, gotovo savrseno. zadnja scena urezat ce vam se u pamcenje, bolesno upecatljiivo, a nevjerovatno jednostavno. pogledati obavezno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

citadel 29.10.2008 Ocjena recenzije : 2.5

podnošljivo

Evo, ne znam što bih rekao za ovaj film. Definitvno me nije oduševio nego me ostavio ravnodušnim.
Samo mi nešto nije jasno. Kako su ta balava dva klinca mogli tako samouvjereno početi žrtvovati i mučiti jednu obitelj o kojoj ne znaju ništa? Kako su znali da susjedi ništa neće posumnjati? Kako je balavi i šugavi klinac od 20-ak godina mogao premlatiti mrcinu Tima Rotha kao da je štakor. U početku nemaju nikakvoga oružja. Što da se palice za golf nisu nalazile u hodniku? Bili onda Tim Roth opalio balavog klinca i otjerao ih s imanja nakon što su provocirali njihovu suprugu. Sve mi tu izgleda naivno kako se dva klinca tako samouvjereno snalaze u svojem teroru. Kako su dva klinca mogli napustiti neko vrijeme njihovu kuću znajući da Naomi Watts i Tim Roth imaju samo jedan mobitel i to koji ne radi - jer je umočen u sudoper, i zašto se mobitel baš nalazio kod sudopera? Da se nalazio na hladnjaku možda bi u tome slučaju zovnuli policiju i rješili teror. Klinci nikako nisu mogli biti informirani o njima ni s koje strane jer obitelj je tek došla u vikendicu. Mogao bih u nedogled nabrajati naivnosti i logičke nedostatke i sitne rupice u scenariju.
Ustom, slažem se s mrkemilom, film je spor, naročito onaj kadar kad dijete ubiju. Plač i jaukanje i zapomaganje. Gluma odlična i jedino to je pozitivno ali to definitvno ne nosi film.
Ako volite uvrnute i spore filmove o klincima koji bezrazlošno, zbog svojih unutarnjih nemira, napastuju obitelj onda je ovo izbor za vas.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mrkemil 29.10.2008 Ocjena recenzije : 2.0

Dosadni psihopati

Film je strašno dosadan i odbojan. Svaki normalan čovjek ne bi pustio onakve psihopate u kuću već na prvi pogled. Inače, režija firma je jako spora. Prikazivanje kuće u kadru dobrih pola minute u svrhu neke atmosferičnosti je ipak previše. Isto bi se moglo reći i za prikazivanje Naomi Watts cijele 2-3 minute u kadru nakon što joj ubija sina. Pa onda dodatno kreveljenje Tima Rotha itd, itd. I na kraju pitanje: Gdje je krenuo Hollywood kada antipatična njuška Tim Roth glumi napaćenoga muža i pozitivnoga obiteljskoga čovjeka. Odgovor je jednostavan: U P...U M......U. Loše, stvarno loše.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Grande 29.10.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Vrlo dobar

Moja ocjena je 4.
Radnja filma je odlično zamišljena, ali ima nekih grešaka.
Posšto živimo u doba mobitela, malo je neshvatljivo da su imali samo jedan mobitel, te da nisu imali telefon u kući, a opravdanja su vrlo slaba i neuvjerljiva.
Dobro, sve je to samo film, pa shvaćam da ne bi bio zanimljiv da je odmah došla policija i rjesila problem.
Ono što me oduševilo je gluma.
Naomi Watts je odlično odglumila scenu skidanja i one suze i patnju na licu.
Glavni negativci su toliko uvjerljivi da ih ne bi htio sresti u stvarnom životu.
Jedino mi smeta što nisu dali nimalo šanse glavnim glumcima, a ono malo, kao i da nisu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kira22 28.10.2008 Ocjena recenzije : 1.0

funny games

film me odusevio, orginalna tema i radnja filma, jednom recenicom brutalno bolestan film koji prati jednu malu obitelj od pocetka i najmanjih sitnica do kraja...najvise mi se svidja sto je film nepredvidljiv i jako me iznenadilo kako je zavrsio.
Jako me se doimio glumac Michael Pitt glavni negativac, odigrao je ulogu psihoticnog poremecenog klinca izvrsno, imam samo rijeci hvale za taj film, dovoljno govori o tome da sam ga pogledala dva puta u tri dana.
Takodjer mislim da film definitivno nije za svacije oci, zato ako ne volite brutalnost i sirovost ovaj film nije za vas...ako pak volite ovake stvari definitivno ce vam se svidjeti!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

lancome 27.10.2008 Ocjena recenzije : 0.0

funny games

hm što reći za ovaj film, u svakom slucaju nije klasican happyendovski film, sto mi se svidja, bas nisam uspjela doživjeti tu atmosferičnost filma kad ti se u kinu cijelo vrijeme cerekaju klinci na ono što je i što nije smiješno, ali sve u svemu drugačiji film i dosta sirov

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...