Magnolija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Magnolija

Magnolija

Magnolia (2000.)

New Line Cinema / Blitz film & video

188' drama

Režija:           Paul Thomas Anderson

Uloge: John C. Reilly, Julianne Moore, Philip Baker Hall, Philip Seymour Hoffman, Tom Cruise, Jason Robards, Melora Walters, William H. Macy, Jeremy Blackman, Michael Bowen, Melinda Dillon, April Grace, Luis Guzmán, Alfred Molina, Michael Murphy, Felicity Huffman

Scenario:        Paul Thomas Anderson

Producent/i:   Paul Thomas Anderson, Joanne Sellar

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Magnolija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
8
0.00

Sofisticirana drama redatelja P.T. Andersona o devet različitih emocionalnih i intimnih priča koje se međusobno isprepliću tijekom jednog kišnog dana u Los Angelesu.

Earl Partridge (Jason Robards) je starac koji umire od raka i njegova posljednja želja je da razgovara sa izgubljenim sinom, u čemu mu želi pomoći njegov sosjećajni bolničar Phil (Philip Seymour Hoffman). Linda Partridge (Julianne Moore) je Earlova mlada supruga koja se udala radi novca, ali sada shvaća da je zaljubljena u njega.

Frank Mackey (Tom Cruise) je televizijski guru koji propovijeda kako zavesti žene. Prepotentan, šovinistički tip sve dok ne dođe u situaciju baviti se svojom obitelji. Mali Stanley Spector je zvijezda televizijskog kviza koji ima odgovor na svakko pitanje osim onga koako pridobiti očevu ljubav. Rick Spector, nesposoban urediti vlastiti život, živi od slave svoga genijalnog sina. Donnie Smith (William H. Macy), zvijezda kviza 60-ih, sada se jedva drži, sanjajući o ljubavi.

Jimmy Gator (Philip Baker Hall), domaćin je kviza i ikona obiteljskih vrijednosti, u stvarnosti predstavlja suprotnost svog imidža. Rose Gator vjerna svom suprugu, saslušat će njegovu konačnu i najgoru ispovijest. Claudia Wilson Gator njihova je kćerka koja živi na kokainu i zasićenosti medija, te samo nekome želi reći istinu. Jim Kurring (John C. Reilly) je suosjećajan policajac koji se zaljubi u Claudiu tijekom rutinske istrage...

Opće teme ovog vrlo emotivnog filma su odnosi u obitelji, djeca i usamljenost. Ti su zapleti prepuni nevjerojatnih koincidencija, povezuju ih slučajnosti, zajednička prošlost i televizijski show business, a zajedno predstavljaju minijaturu američkog društva.

Paul Thomas Anderson je osvojio Zlatnog Medvjeda u Berlinu 2000. godine, a film je bio i nominiran za tri Oscara.