Sumrak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sumrak

Sumrak

Twilight (2008.)

Summit Entertainment

122' drama, romansa, triler

Režija:           Catherine Hardwicke

Uloge: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Cam Cigandet, Nikki Reed, Jackson Rathbone, Ashley Greene

Scenario:        Melissa Rosenberg

Producent/i:   Greg Mooradian, Mark Morgan, Wyck Godfrey

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica

Sumrak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.78
141
0.00

Goks 14.06.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Kako da go ukl filmov

Kako da go uklucam filmov

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

bugi1 15.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Loše

Ovaj film je dobar mulcima i tineđerima koji nemaju pojma što je dobar film i dobri glumci. Svi glumci redom su loši, što i nije čudo jer su početnici, bitno je da su ljepi i da se vide pločice.
Priča je za malu djecu kao i cijeli film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

hororac21 13.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Hororac21

Film je dobar al mu fali malo više akcije

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

--suzana-- 08.11.2011 Ocjena recenzije : 0.0

PRESAVRSENO

Procitala sam sve 4 knjige i sva tri snimljena filma jedva cekam sledeci...film me je naprosto odusevio

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Edita :) 24.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

:)

Film nije niš toliko posebno koliko je razglasan,ja dala 4,oke je,al' ima boljih :)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jelenamij97 04.01.2011 Ocjena recenzije : 0.0

extra film <3

kako i gde da pogledam ceo film pomoc plizzzz!! pozz <3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 11.05.2010 Ocjena recenzije : 2.75

Moderni vampiri

Nekad su vampiri bili okrutni, zli, hladni, i na prevaru su dolazili do vrele djevojačke krvi, ali u izvrsnim interpretacijama (C. Lee), čak je bilo i komedija o vampirima (Nielsen, Polanski).
Kako se vrijeme mijenja, mijenjaju se i oni.
Bella je simpa tinejdžerica, koja ne zna što sa sobom. Roditelji rastavljeni, a novi majčin muž je u stalnoj selidbi. Zato Bella dolazi ocu u tmurni i kišoviti Forks. I ne, svjetlost ne ubija vampire u ovom filmu, samo ih sunce čini “drugačijima”. I što će curetak od 17 godina nego zaljubiti se u zabranjeno voće. Obitelj koju smatraju “čudnom” privukla je njezinu pažnju. I ona njihovu. I sada dolazi do zapleta. Preko interneta (niste valjda pomislili da će listati u nekom podrumu prašnjave knjige?), saznaje da je njen dragi – vampir. Doduše ne onaj klasičan, nego moderniziran. Njegova obitelj je vegetarijanska: pije samo životinjsku krv. Doduše, i na to se trebaju navići, tako da je jedan član te obitelji gleda kao desert. Ali ima i drugačijih vampira, onih klasičnih, koji je pod svaku cijenu žele popapati. Zato je njezin dragi uzima u zaštitu i izigrava hrabrog viteza, zajedno sa svojom obitelji i spašava dragu iz ralja, mislim reći iz zubiju vampira.
Film je u prvom dijelu podosta usporen, akcija počinje tek u drugom dijelu. I ne, nikako se ne bi složila da se ovaj film opiše kao fantasy, jer ovdje ima elemenata horrora, drame, teen filma, ljubića. Tipičan teen film za mlade generacije koje traže nešto novo. I za starije koji žele vidjeti što mladi vole.
Za pohvalu je da su za glavne likove izvukli mlade glumce u usponu, i tako dokazali da se i sa nerazvikanim glumcima može napraviti film koji će privući publiku u kino.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

GoGo 09.05.2010 Ocjena recenzije : 1.0

ODLIČNO

ovaj film svakako pogledati ali i zaboraviti da postoji nastavak...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

harry_96 28.12.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Sumrak

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

harry_96 28.12.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Sumrak

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Whymelar 18.11.2009 Ocjena recenzije : 1.0

twilight saga

Iskreno,film i je pomalo sladunjav,ali ljudi,pa pročitajte knjigu!!!!
U knjizi ima malo više akcije,a scena u baletnom studiju je puno opširnije opisana...I nije istina da su nastavci knjige dosadni!!!!
meni je Praskozorje najzanimljivije (4 nastavak)i iskreno,jedva čekam da taj dio vidim na filmskom platnu,jer me zanima promjena Belle u vampiricu....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dog 05.11.2009 Ocjena recenzije : 0.0

The Horror. . . The Horror. . .

Kao u A.N. film je Horror.
Moram ovo napisati da vas zaštitim od gledanja.Ne znam zašto sam ga pogledao. JOš i sada žalim, no vjerjatno mi je Bog predodredio da to pogledam da bih vas mogao zaustaviti rekao bih od gledanja ali realističnije je patnje.
NE:uništavajte si život.
Film je glupa mješavina vampira teen sranja i ostaloga.
ZAŠTO je im ovo trebalo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kaca 20.09.2009 Ocjena recenzije : 2.2

Razocarenje

Pogledala sam film na preporuku prijateljica, ocekivala sam mnogo vise. Prvih sat vremena film me smorio, ocajna gluma, grozni dijalozi, dosadan. Iako drugi dio filma unosi malo akcije, bas sam razocarana. Jedino mi se malo svidjela scena s bejzbolom, ali nedovoljno. Odavno nisam izgubila 2 h na gori nacin. Ne preporucujem nikako!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

martuska 05.09.2009 Ocjena recenzije : 3.33

Fantazija

Definitivno jedan od onih filmova koji nezasluženo dobiju preveliku pažnju.Naravno, radi lijepih glumaca i romantične zabranjene ljubavi među njima o kojoj svi vole sanjati.U cjelini, film nije loš, smeta jedino u drugom dijelu nepotrebna akcija.
Glumci su solidno odradili posao, a zbog njihove mračne glume i izvrsne lokacije najkišovitijeg američkog grada, ne dobivamo dojam klasične tinejdžerske priče.Ako gledamo realno na ovu priču, možemo naći nedostatke, prvenstveno u naivnosti sadržaja.Samim time, i njihovi dijalozi počnu ići na živce, ali ako film gledamo bez nekih očekivanja, kao što sam ga i ja gledala, možemo dobiti bajkovitu ljubavnu priču koju ipak nećemo dugo pamtiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Det._Harry_Callahan 14.06.2009 Ocjena recenzije : 2.4

Gorko i presladunjavo iskustvo.

Odmah na početku želim reći kako mi se 'Sumrak' nije svidio, imam krajnje neutaživu potrebu da ga pošteno sasiječem i ispljujem, ali ipak, nježniji spol tražio je nešto njemu primjereno pa ne treba previše kritizirati.
Ok, film ima pozitivnih strana, a najprimjetnija i najvažnija je svakako izvrsna gluma senzualne Kristen Stewart i misteriozno zavodljivog Roberta Pattinsona, pa se nadam da će u budućnosti biti nešto od njih. Postoji nekoliko lijepo i inspirativno snimljenih romantičnih scena između Belle i Edwarda, mjesto radnje i sumorna kišovita atmosfera također su romantični, a film ima i neki šarm nezavisnog ostvarenja koji se ne bi mogao postići da je sniman pod okriljem nekog većeg hollywoodskog studija.
Nažalost, dojam svega toga kvari traljava videospotovska režija precijenjene teen-autorice Catherine Hardwicke (Thirteen, Lords of Dogtown). Prvi dio filma i završnica izgledaju primamljivo, ali problem se javlja u drugoj polovici filma kada kreću napetosti, jednostavno bezvezna fantazija prepuna ispraznih likova i bedastih neuvjerljivih situacija. Da ne govorim kako će scenarijem najviše biti zgroženi zakleti fanovi horor žanra i njegovih zakonitosti - vampir je od početka legende osmišljen kao ULTIMATIVNI NEGATIVAC, a ne neki ulizani ljepotan s osjećajima koji, pazite sad!, ''ne pije ljudsku krv već onu životinjsku'', što konstantno uspoređuje s vegeterijanstvom. Bilo bi smiješno, da ne odaje glupost autor(ic)a. Usto, ovo je početak serijala, pa se može očekivati kako će adaptacije knjiga stanovite Stephanie Meyer dosaditi i najzagriženijim fanovima. I naravno, kako je cijeli film u patetičnom MTV-jevskom štihu, podrazumijeva se i odvratni soundtrack prepun ljigavih ''emo''-pjesmuljaka.
Ukratko, film će voljeti određena publika vječno podatna ovakvim bedastoćama, a pravi sud o 'Sumraku' ionako su dali Stephen King i Guillermo Del Toro - SMEĆE!
2 / 10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

blazi17 09.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

ma kakav sumrak...

ja neznam zašto se oko ovog filma digla tolika prašina... film nije dobar i to je sve. Knjigu nisam čitao i neznam jeli dobra, ali i ovako vidim da previše toga fali, brzo se skače iz scene u scenu koje su loše objašnjene, a atmosfera je u cijelom filmu "mrtva" i to je sve skupa katastrofalno. A da ne pričam o sceni gdje superjaki vampiri igraju baseball, ta je scena trebala biti frajerska, i uzeta je pjesma od Musea koja mi se inače jako sviđa, ali za tu jadnu scenu je totalka promašena, kao i cijeli film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jcajner 01.06.2009 Ocjena recenzije : 1.0

PA MENI JE FILM OK, ISTINA DA PUNO STVAR FALI AL KAO I U SVAKOM FILMU KOJI SE SNIIMIO NA TEMELJU KNJIGE... MISLIM POGLEDAJTE GOSPODARA I HARRYJA... KNJIGE I FILMOVI SE NE MOGU USPOREDIT

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marcy 04.05.2009 Ocjena recenzije : 1.0

Twilight

Tema je mogla biti puno bolje iskorištena,a ne za ovak da spavam kad nema Roberta..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ravenaal 02.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Hmm...

Hardwicke je definitvno mogla bolje,jer je roman savrsen materijal za zanimljiv film koji bi pokupio puno vise pozitivnih komentara. Iz knjige su izdvojeni samo najglavniji događaji koji su bili "suhi", bez zanimljivih i sasavih razgovora i sala zbog ceg su dijalozi djelovali pomalo ukoceno...i onaj Edwardov vamp pogled je bio previse usiljen i izgledao je pomalo smijesno....ipak,iako film nije savrsen,vrijedilo ga je pogledati....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nemanja_bc 20.04.2009 Ocjena recenzije : 4.0

scenografija pfff

Sadrzaj je dobar ali who cares kada je bazirana na romanu. Vidi se da nije uloseno bog zna sta novca i truda.. ali tinejdzeri to ne mare.

Sigurno je da ce slecedi dio biti za klasu bolji sto se tice scenografije jer ce ih podstaci gledanost prvog dijela...

7/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: