Brzi i žestoki - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Brzi i žestoki

Brzi i žestoki

The Fast and The Furious (2001.)

Universal Pictures

103' akcija

Režija:           Rob Cohen

Uloge: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Matt Schulze

Scenario:        Gary Scott Thompson, Erik Bergquist, David Ayer

Producent/i:   Neal H. Moritz

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Brzi i žestoki

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.79
14
0.00

Policajac na tajnom zadatku prisiljen je birati između ljubavi, prijateljstva i dužnosti, a sve je to podebljano jurnjavom i decibelima.

Brian se jednog dana doveze brzim sportskim automobilom pred restoran kojeg drže Dominic i njegova sestra Mia. U restoranu ga napadne Vince, momak iz bande brzih automobilista koju vodi Dominic. Briana istuku i ismiju i Dominic ga otjera. Po noći se Brian sa svojim automobilom uključi u utrku ulicama Los Angelesa. U utrci sudjeluje još nekoliko članova Dominicove bande, među kojima je i njegova djevojka Letty. Drugi natjecatelji u tim ilegalnim utrkama su mladi Meksikanci i Kinezi.

Dominic je glavna zvijezda tih utrka u kojima uvijek pobjeđuje. I u ovoj utrci pobijedi, no Brian je drugi. Iznenada se pojavi policija i svi se razbježe. A Dominic i Brian zajedno pobjegnu policiji i sprijatelje se. U međuvremenu se sprijatelje i Brian postane član Dominicove bande. Radi kao prodavač automobilskih dijelova, ali je zapravo policijski detektiv na tajnom zadatku.

Snimljena su još dva nastavka ovog filma koji je Vina Diesela vinu među holivudske zvijezde, a 2009. trebao bi izaći i četvrti nastavak, jednostavno nazvan 'Fast and Furious'.