Perike, šljokice, perje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Perike, šljokice, perje

Perike, šljokice, perje

Connie and Carla (2004.)

Epsilon Motion Pictures, Spyglass Entertainment

98' komedija

Režija:           Michael Lembeck

Uloge: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny, Stephen Spinella, Alec Mapa, Chris Logan

Scenario:        Nia Vardalos

Producent/i:   Roger Birnbaum, Gary Barber, Jonathan Glickman, Tom Hanks

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Perike, šljokice, perje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Connie i Carla su žene koje se pretvaraju da su muškarci preobučeni u žene. Zvuči mnogo kompliciranije nego što uistinu jest.

'Perike, šljokice, perje' je komedija o dvije barske pjevačice koje u Chicagu slučajno svjedoče mafijaškom obračunu. Prestravljene spoznajom da bi kao jedine svjedokinje ubojstva lako mogle postati metama mafijaških ubojica, odluče pobjeći iz grada i neko vrijeme se prikriti. Utočište pronalaze u Los Angelesu, u gay baru u kojem nastupaju kao transvestiti. Zapravo, pretvaraju se da su transvestiti, tj. muškarci preodjeveni u žene. Njihova točka u baru postaje apsolutni hit, a stvari se malo zakompliciraju kada se Connie (Vardalos) zaljubi u Jeffa (David Duchovny), brata jednog od kolega izvođača.

Zanimljivo je da su obje glumice stekle svjetsku slavu u komedijama o vjenčanju. Nia Vardalos je 2002. napisala scenarij i odglumila glavnu ulogu u hitu 'Moje grčko vjenčanje', a Toni Collette se 1994. probila ulogom u australskoj komediji 'Muriel se udaje'. Nia je i za 'Connie and Carla' napisala scenarij i to čak prije nego što je snimila 'Vjenčanje'. Redatelj filma je Michael Lembeck koji je dosada režirao popularne televizijske serije kao što su 'Prijatelji' i 'Svi vole Raymonda'.

Posebna poslastica uz ovaj film biti je bogati soundrack koji sadržava mnoge hitove - od songova iz slavnih mjuzikala do repertoara Barbre Streisand, a sve u originalnoj izvedbi dviju glumica.