Uhvatite maloga - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Uhvatite maloga

Uhvatite maloga

Get Shoty (1995.)

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

105' komedija, krimi

Režija:           Barry Sonnenfeld

Uloge: John Travolta, Gene Hackman, Rene Russo, Danny DeVito, James Gandolfini, Bette Midler

Scenario:        Scott Frank

Producent/i:   Danny DeVito, Michael Shamberg, Stacey Sher

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Uhvatite maloga

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

johnny08 15.01.2010 Ocjena recenzije : 3.67

Odlično!

Ljubitelj filmova ali i utjerivač dugova Chili Palmer (Travolta) dolazi u Los Angeles kako bi podsjetio filmskog producenta Zimma (Hackman) na iznos koji duguje njegovim poslodavcima. No umjesto intenzivne potražnje za novcem, Chilija više zanima ideja za snimanjem filma po vlastitom scenariju, a u tome mu može pomoći Zimm kako bi za glavnu ulogu dobili veliku zvijezdu Weira (DeVito). No scenarij se ne sviđa samo Zimmu, već i kriminalcu-ulagaču Bo Catlettu (Lindo), a i mafijaš iz Miamija Barboni (Farina) ima neriješene dugove s Chilijem. Sonnenfeldov film funkcionira gotovo na svim razinama. Kao komična satira uspješno je prikazan svijet Hollywooda te kakvi se sve ljudi zanimaju za filmski scenarij, te život osrednjeg producenta naspram egoistične glumačke zvijezde. No, najbolji dio filma 'Get Shorty' su svakako dijalozi koji su britki i inteligentno napisani dozvoljavajući glumcima da se zabavljaju ali i u isto vrijeme predstavljaju odličan materijal. Pun likovima, od kojih niti jedan nije suvišan, s dobrim završnim preokretima 'Get Shorty' je zasigurno jedan od boljih, ali i podcijenjenih filmova 1995. Tome zasigurno pridonosi odlična glumačka ekipa predvođena Travoltom koji je naprosto briljantan u ulozi koja podsjeća na njegovog Vincenta Vegu iz 'Pulp Fictiona'. Sve pohbvale idu i Hackmanu, Farini, Russo, Gandolfiniju i ostalima ali ovo je ipak Travoltin show i njegova karizma je šlag na torti vrhunskog scenarija i filma kojeg ne smijete propustiti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blond 09.01.2010 Ocjena recenzije : 0.0

BRILJANTNO

Travoltin najbolji film nakon Pulp Fictiona!Redatelj Barry Sonnenfeld koji je tada bio poznat po filmovima o Obitelj Adams stvortio je briljantnu crnu komediju u stilu manje nasilnog Tarantina
Gene Hackman je briljantan u ulozi smusenog i ne bas vjestog filmskog producenta,Rene Russo je solidna u ulozi propale glumice,posebno se i iskazao sporedni lik floridskog mafijasa kojeg glumi Dennis Farina,no zvijezda filma je John Travolta koji igra slicnu ulogu kao u Pulp Fictionu onu mafijaskog kamatara,samo sto je lik Chili Palmer veci kuler od V.Vegae.
Spomenut cu i Danny Devita i Sopranosa Jamesa Gandolfinija.
Sonnenfeld poznat kao vjesti dirigent kamere odlicno dirigira pricu glavnog lika sa pricama sporednih likova koji su svi medjusobno povezani,a da to ni neznaju.Zbog brojnosti likova i detalja pazljivo cete morati pratiti film koji ce vas vrhunski zabaviti i nasmijati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: