Uhvatite maloga - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Uhvatite maloga

Uhvatite maloga

Get Shoty (1995.)

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

105' komedija, krimi

Režija:           Barry Sonnenfeld

Uloge: John Travolta, Gene Hackman, Rene Russo, Danny DeVito, James Gandolfini, Bette Midler

Scenario:        Scott Frank

Producent/i:   Danny DeVito, Michael Shamberg, Stacey Sher

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Uhvatite maloga

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Put od utjerivača dugova do filmskog agenta u blještavom Hollywoodu ne mora biti nimalo trnovit. Naravno, pod uvjetom da se uhvati 'maloga'. 

Novi zadatak koji Chili Palmer (John Travolta), utjerivač dugova za mafiju, dobiva zvuči kao pravi izazov. Naime, posao ga vodi u Hollywood, gdje se došao obračunati s poznatim producentom niskobudžetnih horor filmova Harryjem Zimmom (Gene Hackman). Iako je Chili spreman od njega izvući novac milom ili silom, shvati kako Harry i nije tako loš čovjek, a posebno ga fascinira njegova lijepa djevojka Karen (Rene Russo).

Blještavilo Hollywooda Chilija potpuno zaslijepi te se on odluči iskušati u filmskoj industriji. Njegov prvi zadatak je uvjeriti egocentričnu i umišljenu zvijezdu Martina Weira  (Danny DeVito) da prihvati ulogu u Harryjevom novom filmu, koji već svi vide kao dobar materijal u utrci za Oskara. Tako se od utjerivača dugova Chili pretvori u filmskog agenta koji ubrzo shvati da svijet sedme umjetnosti i nije toliko različit od iskvarenog svijeta mafije.