Zapravo ljubav - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zapravo ljubav

Zapravo ljubav

Love Actually (2003.)

Universal Studios

135' komedija, drama, romansa

Režija:           Richard Curtis

Uloge: Hugh Grant, Alan Rickman, Emma Thompson, Laura Linney, Liam Neeson, Colin Firth, Martin Freeman, January Jones, Rowan Atkinson, Martine McCutcheon, Andrew Lincoln, Bill Nighy, Chris Marshall, Keira Knightley, Rodrigo Santoro, Thomas Sangster, William Wadham

Scenario:        Richard Curtis

Producent/i:   Duncan Kenworthy, Eric Fellner, Tim Bevan

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi:

službeni site
imdb

Zapravo ljubav

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.29
95
0.00

Love Actually je svuda oko nas. Film prikazuje deset ljubavnih priča iz Londona. Manji dio događa se u Francuskoj, a sve to u pet ludih tjedana prije Božića.

Totalna romantika. Priče naizgled nemaju veze jedna s drugom, ali ipak ih povezuje zajednički motiv. Ljubavna sreća, ljubavni jadi i općenito sve u vezi ljubavi uzrokuje kaos u životima glavnih likova pojedinih priča.

Jedan od scenarija prati novog britanskog premijera Davida (Hugh Grant) koji se prvog radnog dana zaljubi u djevojku (Martine McCutcheon) koja mu donosi čaj. Ona je njegova asistentica, a on se bori da ostane cool i da se usredotoči na svoj posao.

David ima sestru, Karen (Emma Thompson) udanu za Harryja (Alan Rickman) koji vodi lokalne novine. Harry se muva sa svojom sekretaricom Miom (Heike Makatsch), a ona mu se stalno nabacuje.

Colin (Kris Marshall) je očajan jer se želi samo poševiti s Amerikankom, ali prijatelj brije da nema šanse jer je Britanac. I tako dalje... Ovo je opis manjeg dijela zbrke i pomutnje koju ljubav može stvoriti.