Žena kojoj sam čitao - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Žena kojoj sam čitao

Žena kojoj sam čitao

The Reader (2008.)

The Weinstein Company/Discovery film i video

124' drama, romansa

Režija:           Stephen Daldry

Uloge: Ralph Fiennes, Kate Winslet, David Kross, Lena Olin, Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara

Scenario:        David Hare

Producent/i:   Anthony Minghella, Sydney Pollack, Donna Gigliotti, Redmond Morris

Zemlja:          SAD / Njemačka

Linkovi: službena stranica

Žena kojoj sam čitao

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
47
0.00

sineretve 21.11.2011 Ocjena recenzije : 5.0

The reader

The reader
Napisati recenziju za ovaj film je uistinu teško... jer... toliko malo je u ova dva sata rečeno... a toliko toga prešućeno... i odglumljeno... da je definitivno najlakše prepustiti svakome da odgleda i doživi za sebe...
Ono što mene osobno iritira u ovome filmu je glavni muški lik koji cijeli film ima unutarnje borbe sam sa sobom... proživljava teške emocionalne krize naslonjene na nikad prežaljenu prvu ljubav... i stalno imaš onaj filing da je tu negdi... da će nešto napraviti... a on uporno nastupa sa svojim blagotelećim pogledom... a film sve dublje i dublje tone u patetiku.... gdje je vrhunac kraj u kome se izgleda svi zadovoljavaju da to podijeli sa nekim... da izbaci iz sebe... nekako sam se na samomu kraju nadao da je barem kćer zajednička... ali... sve ostaje opet u zraku... a naš glavni junak je daleko bolji kad treba djelovati... naročito u prvom dijelu filma... nego kad nešto suvislo treba izreći....
Tako da na kraju dajem ocjenu 4... uz opasku da se obavezno mora pogledati... ako zbog ničega... a ono zbog glavne glumice kojoj definitivno leže ovakve uloge....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

katja92 01.05.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Žena koju sam nekad voleo

Zaista poseban film, koji pruža zabavu, daje pouku i ostavlja utisak.Preporučljivo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

PabloEscobar 26.04.2011 Ocjena recenzije : 1.0

Komentar na izjavu člana: movie.fan

'' Ima previše scena seksa koje bi i izgledale normalno da se ne radi o pohotnom zadovoljenju želja žene srednjih godina sa dvostruko mlađim zaljubljenim preko ušiju dječakom. Tematika se mogla prikazati i na drugčiji način.. Ne preporučujem film..''

Prosto nevjerujem kakvu glupost može sročiti jedan ženski mozak, ... Molim te u buduće suzdrži se od takvih glupih komentara.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

alen11 26.04.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Divota

Film je jednostavno predobar...same riječi pohvale glede glume, scenarija, režije i ostalih stvari koje su doprinjele cijeloj toj "hladnoj" posljeratnoj atmosferi!

OD SRCA PREPORUČUJEM!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie.fan 05.06.2010 Ocjena recenzije : 2.0

Žena kojoj sam čitao

Film nisam doživjela posebnim,iako ima dobru tematiku. Ima previše scena seksa koje bi i izgledale normalno da se ne radi o pohotnom zadovoljenju želja žene srednjih godina sa dvostruko mlađim zaljubljenim preko ušiju dječakom. Tematika se mogla prikazati i na drugčiji način.. Ne preporučujem film..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movies.love 05.07.2009 Ocjena recenzije : 0.0

sva ta bolesna ljubav

Film mi je jako dobar, za priču ne moram ni govoriti da je zanimljiva. Ono što mi je naj je ponašanje i tijek te bolesne ljubavi..
Glumci odlični. Radnja nije dosadna, ali nije baš vrijedan pogledati dvaput.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sue 01.06.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Kate je odlicna, ostalo pomalo bedasto

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Bexy 03.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

PATETIČNO

Ocekivala sam puno vise od ovoga filma a na kraju sam dobila malo...
Hladna atmosfera, rupe u scenariju, premda je knjiga bila predlozak za film, a rezija je mogla bit puno bolja...
Prvi dio filma je konstantno sexsanje i naravno citanje,(ha ha), drugi dio filma se pretvara u sudsku parnicu, a kraj je ono totalni klisej i patetika.
Jedina svijetla tocka je Kate koja je zasluzeno dobila oscara za sporednu ulogu i to je to....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marcy 03.05.2009 Ocjena recenzije : 0.0

The Reader

Zanimljiva priča još zanimljivije ispričana..Film je prepun radnje i života..do krajnjih granica..predivno..<3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andrej 01.05.2009 Ocjena recenzije : 2.0

Kate razara

evo ja sam muško i moram priznat da me je ova drama skoro rasplakala kao nekakvu curicu hahahahahah...ma šala...ovaj ovo je izvrsna drama sa izvrsnim likovima i perfektnom radnjom...svidjelo mi se sve od a do ž..te putovanje kroz vrijeme kao i njihovo stranje(ne mogu vjerovat kako je kate odlično odradila stariju ženu)te štošta slično...film je ispunio sva moja očekivanja...nisam očekivao takav tužan krja i stoga je film izvrstan..dajem u 9/10 što znači skoro najbolji film ikad heh....volim takve filmove i nadam se da će se što više snimati a kte će i od mene dobit veliki plus od sada bravoooo

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Freak of nature 26.04.2009 Ocjena recenzije : 1.0

The reader

Pocetak filma bio mi je uzasno scary... Hanna je izgledala kao da ce silovati i ubiti onog malog Michaela dok je na pocetku bio kod nje u kuci. Al dobro, on se nije previse zalio, te smo krenuli na scene golotinje, pa ga stavi ovdje, pa ondje, pa daj opet, koje su mogle biti malo skromnije, po mom misljenju. Ali ocito su u zadnje vrijeme takve scene seksa sve cjenjenije. Zatim se prica pocinje biti sve zanimljivija. Da ne prepricavam cijeli film... ali moram spomenuti 3 scene koje su mi se najvise svidjele: 1. Kada Michael ulazi u sudnicu i ne pokazu da je Hanna tamo, nego prvo cujemo njen glas. 2. Flashback kada Michael shvati da Hanna ne zna citati 3. Kada Hanna slusa kazete koje joj je Michael poslao.
sredina filma je stvarno savrsena i zanimljiva, ali zato kraj je nekako bezvezan i vec viden... ona se ubije, a on ponosno i nostalgicno prica o njoj.
A najvise me nervira kada od glumica pokusavaju napraviti sarice.. i mislim da im u ovom filmu to bas i nije uspjelo, je je Kate kao baka izgledala cajno...
Ali ipak 3 za zlatnu sredinu filma...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

nika44 15.04.2009 Ocjena recenzije : 0.0

krivnja, ljubav, iskupljenje?

Ovaj film ima mnogo intrigantnih tema; dovoljno da se snimi par filmova. Teško je bilo to sve razraditi i strpati u jedan. U svakom slučaju pobuđuje na razmišljanje o zabranjenoj ljubavi, zločinu, iskupljenju, krivnji a to je odlika dobrih filmova. Kate je odlična, mladi David Kross korektan.Nije mi jasno zašto Ralpha Fiennesa dopadnu uvijek tugaljive uloge; nekako mi je previše cmizdrav.
Sve u svemu, moja je ocjana 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Myriam 10.04.2009 Ocjena recenzije : 2.0

''Žena kojoj sam čitao''

Dakle, Michael nije imao žuticu, nego šarlah (opaska autoru najave).
Film je potresan, pitak, osvaja kamera, atmosfera i Kateina gluma. Maestralna je, samo me jako iritira što se u ovom filmu (+ Revolutionary Road) konstantno seksa, otkad se udala ima samo takve uloge,osobno kao ženskom gledatelju to postaje odbojno.
Sam karakter te uloge je dvojben,Hanna s jedne strane vodi lijepu tajnu ljubavnu priču (koja mi je ipak povremeno digla želudac), s druge je kasnije vidimo na procesu, gdje se vidi njena druga strana. Ta žena djeluje gotovo mentalno zaostalo svojim prihvaćanjem opće krivnje, i neshvaćanjem zvjerstava u kojima je participirala.Ljubav stoji, no njena se krivnja ničim ne da ublažiti.Michael je trebao intervenirati, ali i da je, dobila bi 4 g zatvora ? Kao druge optužene? Ta je činjenica sramotna, sve su trebale dobiti doživotnu.
Iako volim Kate, i divno glumi, konačna presuda situacije je u odlučnom ''ne'' Line Olin, koja izrijekom i gestom sudi Hanni na kraju. I to čvrsto stoji.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: