Prisila na brak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prisila na brak

Prisila na brak

The Proposal (2009.)

Touchstone Pictures/Continental Film

107' komedija, romansa

Režija:           Anne Fletcher

Uloge: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White

Scenario:        Pete Chiarelli

Producent/i:   David Hoberman, Todd Lieberman

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
Službene stranice

Prisila na brak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
42
0.00

markoboban 24.01.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Sve za vizu

Margaret Tate (Sandra Bullock) je energična poslovna žena koja voli da sve drži pod kontrolom. Kao rukovodilac izdavačke kuće nije omiljena kod svojih radnika.Ovo posebno važi za njenog pomoćnika Andrewa (Ryan Reynolds), mladića koga s posebnim uživanjem maltretira raznim zahtevima.Ali kada pod pritiskom revnosnog imigracionog službenika, Mr. Gilbertsona (Denis O'Hare) bude suočena s mogućom deportacijom u rodnu Kanadu, zbog istekle vize, odlučuje se na očajnički korak.Objavljuje veridbu s Andrewom, a to znači i odlazak na daleku Aljasku, kako bi upoznala njegovu čudnovatu porodicu...Anne Fletcher ('27 Dresses') režira romantičnu komediju po scenariju koji je napisao Pete Chiarelli.Zanimljiv kasting, koji je ispao pun pogodak, uspevši da nam u prvi plan istakne dva lika koji se uopšte ne podnose.Sandra Bullock i Ryan Reynolds u svakoj zajedničkoj sceni naprosto plene pažnju, pokazujući zavidan nivo hemije među njima, tako da ljubav lebdi u vazduhu.Ako dodamo i par zanimljivih sporednih likova, kao recimo baku Annie koju izvrsno interpretira veteranka Betty White ili Joe Paxtona, oca slobodnih shvatanja, koga tumači Craig T. Nelson, dobijamo prilično povoljnu sliku.Dosta humora, začinjenih romansom koja se razvija na jedan čudnovat način, daje poseban šarm ovoj komediji.Setovi su napravljeni na nekoliko živopisnih lokacija, počev od Massachusettsa, preko Newporta i L.A. a što daje željenu filmsku autentičnost čitavoj radnji.Mada ova komedija nije izbegla neke poznate kliše situacije, ipak ima svoje 'svetle trenutke', pa je stoga mogu preporučiti.Dakle, ljubav može da vam se desi kad joj se najmanje nadate, bila bi poruka koju dobijamo od ovog filma.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

freelancer 10.06.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Ima nešto u ovom filmu.

Ali je ostalo nedorečeno. Sami film ima nekolicinu dobrih fora a dobar dio rekao bih predvidljivih i već viđenih. Šteta što odnos između dva glavna lika nije prikazan malo dublje a ne samo ovako površno. Sve u svemu film za 'ubiti' sat,dva.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pepo_lover 22.11.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Nedovoljno zanimljivo

Film ima nešto šarma i nekoliko dobrih fora tako da ga mogu proglasit prolaznim, ali nikako toliko dobrim da bih ga poželio pogledati još pokoji put. Glavna snaga ovakvih romantičnih komedijica bi ipak trebala biti kemija između dvoje glavnih likova, koju ja u ovom filmu nisam doživio. Naprotiv, sve to izgleda prilično usiljeno i neuvjerljivo. Ako tome još dodamo onakav bljutavi završetak koji jedino može biti očaravajući 12-ogodišnjim djevojčicama, onda to znači da film ni po čemu ne iskače od prosjeka.
Od mene malo veći plus mogu dobiti jedino završni prizori koji idu usporedno sa odjavnom špicom, i u kojem glavni par i ostali (od kojih je daleko najsmješniji Oscar Nunez) odgovaraju na pitanja onom 'agentu' za deportaciju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 06.02.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Uff... pozitivne frustracije

Nije tajna da Sandri Bullock u zadnje vrijeme cvjetaju ruže, snima više filmova nego ikada i to većinom uspješnih, a zaradila je i oskarovsku nominaciju koju će vrlo vjerojatno i potvrditi. Nekako sumnjam da bi "The Proposal" bio toliko razvikan bez Sandre, no radi se o sasvim korektnoj romantičnoj komediji sa tek ponekom frustrirajućom primjesom.

Film je režirala talentirana Anne Fletcher, no meni osobno je njen prethodni film "27 Dresses" bio bolji. Pošto je 'Prisila na brak' tipična romantična chick-lit komedija, ne treba očekivati više od lagane i lepršave zabave. Zahvaljujući šarmu glumačkog dua Reynolds-Bullock - film se definitivno izdiže iz sivila prosječnih romantičnih komedija, ali...

Najkritičnija točka filma je nedorađen scenarij, motivacije likova nisu uvijek logične - npr. Ryan Reynolds kao Andrew Paxton odbija prihvatiti očev poziv da nastavi obiteljski posao iz svojih principa, a s druge strane prihvaća ucjenu na brak svoje šefice koju mrzi da bi napredovao. Pored toga, neki likovi nemaju uopće neku funkciju u filmu kao Andrewova bivša djevojka koja uopće nema utjecaj na radnju (šteta mini-camea Malin Akerman). Nisam oduševljen ni glumačkim parom previše, no nije njihova krivica pošto se radi o previše generičkim likovima za bilo kakvu improvizaciju. Da nema urnebesnog Oscara Nuñeza kao otkvačenog stripera-konobara-trgovca-svećenika, nedostajalo bi i humora.

Sve u svemu, očito je da je scenarij krpan višekratno, ponajviše iz blesavog originalnog završetka filma kojeg možete pronaći u DVD dodacima. Usprkos svim frustracijama, film uspijeva biti zabavan, a vrlo solidni cameo glumci kao spomenuti Oscar Nuñez zatim Betty White i Mary Steenburgen gotovo kradu scene Bullockici i Reynoldsu.

Savim solidno ako zažmirite na scenarističke nedostatke.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

silvijafly 31.01.2010 Ocjena recenzije : 5.0

Dobar!

Meni se iskreno film jako svidio, iako nisam baš ljubitelj romantičnih filmova bilo koje vrste, s vremena na vrijeme se ipak prisilim pogledat kakav ženskasti film!
ovaj konkretno mi se jako svidio, S. Bulock mi jako dobro izgleda u ovoom filmu a Ryan Reynolds mi je jednostavno prezgodan i tako da film nikako ne može biti loš!
ljepo je živjeti u uvjerenju da su ovakve ljubavi moguće i da na kraju sve ispadne ko u bajci...
mi jako dobro znamo da život nije takav tako da je dobro pogledat tu i tamo ovakav film i malo se raznježit...ma film je za zabavu i preporučujem ga svim osobama ženskog roda i onima koji se tako osjećaju

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Freak of nature 15.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

The proposal

Iako film nema previse smjesnih scena (ali hvala bogu nema ni onih usiljenih scena koje bi po nekome trebale biti smijesne)... bas mi se jako dopao. Imao mi je predivne krajolike i scene, a i prica mi se svidjela. Glavni glumci su mi odlicni... a da ne spominjem pasica, koji je presladak <3
I tako jedna zanimljiva prica, sa predvidivim krajem, ali svejedno vrlo zanimljivo i simpaticno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Freak of nature 15.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

Prisila na brak

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

prettywoman 16.09.2009 Ocjena recenzije : 4.0

Jedna od boljih komedija ovog ljeta, ali ako uzmemo u obzir koliko se taj žanr srozao ostaje da je ovo ipak osrednja komedija. Ima smješnih i zabavnih trenutaka, ali je po mom ukusu film previše isklišeiziran, i ruku na srce previše predvidljiv, ali kao što rekoh, jedan od boljih u žanru.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

cronina 31.07.2009 Ocjena recenzije : 2.0

the proposal

Iako već i prije nego što počnete gledati neku romantičnu komediju znate kako će završiti, uvijek se nađe neka koja je bolja od većine ostalih. Ovaj film je upravo to. Smiješne scene se nižu jedna za drugom i kad se čini da se val smijeha u kinu zaustavio dođe još jedan veći. Ryan Ryenolds i Sandra Bullock su odlični. Ne mogu izdvojit najbolju scenu. Sve su odlične, od zbrke sa psom do lude bake ili do onog multipraktičnog, konobara, prodavača, stripera i svećenika. Svakako pogledati!!!!!!!!!!!!!!! Čista 10-ka

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: