Slomljeni zagrljaji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slomljeni zagrljaji

Slomljeni zagrljaji

Los abrazos rotos (2009.)

Universal International Pictures, El Deseo S.A./Discovery film i video

129' drama, triler

Režija:           Pedro Almodovar

Uloge: Penelope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo

Scenario:        Pedro Almodovar

Producent/i:   Esther García

Zemlja:          Španjolska

Linkovi: Imdb
Službene stranice

Slomljeni zagrljaji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
30
0.00

Slijepi pisac suočava se s demonima prošlosti u melodrami Pedra Almodovara u kojoj fatalnu ženu opet glumi Penelope Cruz.

Jedan čovjek živi i radi u mraku. Prije 14 godina doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je, uz vid, izgubio i ljubav svog života - Lenu. Imao je dva imena. Jedno je Harry Caine, povremeni pseudonim. Drugo je Mateo Blanco, njegovo pravo ime koje koristi svakodnevno i kojim potpisuje svoje filmove.

Poslije nesreće Mateo preuzima svoj pseudonim, Harry Caine. Jedne noći njegov prijatelj Diego doživi nesreću i Harry se odluči brinuti o njemu. U jednoj od dugih besanih noći, on Diegu ispriča priču, zapravo bolnu autobiografiju. Priču potvrđenu fotografijom zaljubljenog para, Matea i Lene. Fotografiju koju je netko iskidao u tisuće dijelova, sa slomljenim zagrljajima za posljedicu...


'Slomljeni zagrljaji', trailer.

'Slomljeni zagrljaji' su najduži i najskuplji Almodovarov film u kojem se slavni filmaš opet vraća romantičnim i melodramatskim motivima, i to opet uz Penelope Cruz u koju je zaljubljen kao redatelj. Kritičari ovaj film smatraju solidnim ostvarenjem, mada ga još ne svrstavaju u vrh najboljih radova španjolskog majstora.

Kritičar Independenta zaključio je da je 'perfekcionist Pedro' 'izgubio svoju strast' i napravio 'celebralni, klinički film o stvaranju filmova'. Novinar Screen Dailyja je sličnog mišljenja i misli da će 'ova noirevska melodrama uzbuditi Almodovarove vjerne fanove ali bi opću publiku mogla ostaviti zbunjenom.'