Priča o igračkama 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o igračkama 3D

Priča o igračkama 3D

Toy Story (1995.)

Pixar / Disney

81' avantura, animirani, komedija

Režija:           John Lasseter

Uloge: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn

Scenario:        Alec Sokolow, Joel Cohen, Andrew Stanton, Joss Whedon

Producent/i:   Bonnie Arnold, Ralph Guggenheim

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb

Priča o igračkama 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Dječak Andy otkriva da njegove igračke mogu oživjeti, a i ovaj Pixarov animirani hit iz 1995. dobio je novi život i uskrsava u 3D verziji!

Mali Andy voli boraviti u svojoj sobi i igrati se s igračkama, pogotovo s Woodyjem. Ali, Andy nije svjestan da Woody i ostale igračke oživljavaju čim on nije s njima. Woody vjeruje da je njegov život jako dobar, no kada Andyjeva majka za rođendan svom sinu pokloni novu igračku, Buzza Lightyeara, i on postane nova Andyjeva najdraža igračka, Woody postaje strahovito ljubomoran i na sve se moguće načine pokušava riješiti Buzza...

'Priča o igračkama 3D', trailer

Sljedeće godine Pixar se sprema prikazati jedan od najiščekivanijih filmova u povijesti tvrtke - 'Priču o igračkama 3' u 3D-u. Kao dio priprema za taj film, na velika platna se vraćaju i 'Priča o igračkama' i njegov nastavak 'Priča o igračkama 2' koji su također iznova obrađeni u 3 dimenzije. I dok prvi dio ima premijeru u listopadu 2009., 'Priča o igračkama 2 3D' će se u Hrvatskoj prikazati 29. travnja 2010., dok se 'Priča o igračkama 3 3D' očekuje 26. kolovoza 2010.

Kada je nastao 1995., film 'Priča o igračkama' ušao je u povijest i zauvijek izmijenio industriju animacije, a i filmsku industriju općenito. Priča o prijateljstvu dviju igračaka iz različitih povijesnih perioda postala je neočekivana senzacija, zaradivši u konačnici preko 360 milijuna dolara i osvojila brojne pohvale kritičara širom svijeta i gotovo odmah potakla razmišljanja o novom filmu. Kada je stigao u kina 1999. godine, film 'Priča o igračkama 2' bio je apsolutni hit.

Pixar je čekao 11 godine prije upuštanja u stvaranje trećeg nastavka priče. Stvaranje filma u 3D autorima je dalo još jednu ideju, i to onu da naprave 3D verzije prva dva filma. Filmaši smatraju da je najuzbudljiviji dio te ideje je što će prva dva filma dobiti još jednu priliku na velikom platnu. 'Danas postoji cijela nova generacija klinaca koji nisu imali priliku vidjeti ijedan od ta dva filma na velikom platnu. Većina ih je gledala kod kuće, u video ili DVD obliku, što nikako nije isto'- kaže redatelj Lasseter.

Kritičari su obožavali 'Priču o igračkama' u normalnoj verziji, a vole ju i u 3D verziji. Ističu kako se 'vizualni dinamizam filmova dobro uklapa u dodatnu dimenziju', a o samom filmu ionako imaju samo hvalospjeve. Film su već na premijeri 1995. nazivali klasikom 'koji se mora vidjeti, o kome se mora pričati i kojeg se mora vidjeti ponovno'. Još i onda se hvalila 'računalno stvorena slika', ali se isticalo kako je glavno iznenađenje to što je 'tako puno pameti uloženo u priču i dijaloge'. Jedan od recenzenata je sažeo film riječima: 'brza akcija, sofisticirana dosjetljivost i nadahnuta komedija'.