Nevolje u raju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nevolje u raju

Nevolje u raju

Couples Retreat (2009.)

Universal Pictures/Continental Film

113' komedija, romansa

Režija:           Peter Billingsley

Uloge: Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Faizon Love, Kristin Davis

Scenario:        Dana Fox, Vince Vaughn, Jon Favreau

Producent/i:   Victoria Vaughn (II), Guy Riedel, Vince Vaughn

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Nevolje u raju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.42
12
0.00

Četiri para odlaze na odmor u luksuzni otočni raj, ali zauzvrat moraju odraditi bračne terapije koje će ih uvaliti u razne nevolje.

Nakon osam naizgled presretnih godina zajedno, Jason (Jason Bateman) i Cynthia (Kristen Bell) nalaze se na raskrižju. Ovaj nekoć sretan par šokira svoje najbolje prijatelje kada objave da razmišljaju o razvodu. Kako bi spasili svoj brak, odlučuju poduzeti još jedan korak. Jason i Cynthia su otkrili Rajsko ljetovalište, tropski otok u južnom Pacifiku specijaliziran za terapiju parova.

Međutim, to si mogu priuštiti jedino ako odaberu paket 'Pelikan', grupni paket Rajskog ljetovališta. Stoga, da bi uštedjeli troškove sa sobom zovu i nekoliko svojih prijatelja koji također žive u parovima (Vince Vaughn i Malin Akerman, Jon Favreau i Kristin Davis, Faizon Love i Kali Hawk) i objašnjavaju im da oni ne trebaju sudjelovati u grupnim terapijama.

Ali, društvo otkriva da SVI parovi moraju sudjelovati u neobičnim terapijskim tehnikama slavnoga 'Šaptača parovima' – monsieura Marcela (Jean Reno). Ili svi, ili nitko. A ako nitko ne bude sudjelovao, svi će morati ići kući. Ono što su svi zamislili kao pravi odmor u raju uskoro će se pretvoriti u niz smiješnih, ali i zabrinjavajućih situacija za sve...


'Nevolje u raju', trailer

Osim po frci koju je podigao zbog navodnog rasizma na plakatima, film nije digao veliku prašinu, osobito među kritičarima. Ebert hvali komičarski nastup Vincea Vaughna, no uglavnom se svi slažu da film ima samo par smiješnih trenutaka, s tim da se gledatelji manje zabavljaju nego likovi na ekranu. Zlobni komentari ocjenjuju da je šteta da 'film zaklanja lijepi krajolik', a jedan recenzent zaključuje da će 'nakon ovog filma publika trebati terapiju.'