Na rubu tame - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Na rubu tame

Na rubu tame

Edge of Darkness (2010.)

Warner Bros. Pictures

117' krimi, drama, triler

Režija:           Martin Campbell

Uloge: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Bojana Novakovic, Shawn Roberts, David Baker, Jay Sanders, Denis O'Hare, Damian Young, Caterina Scorsone

Scenario:        William Monahan, Andrew Bovell, Troy Martin

Producent/i:   Dan Rissner, Suzanne Warren, Gail Lyon, E Walsh, David Thompson

Zemlja:          SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Na rubu tame

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.55
22
0.00

Triler o policajcu (Mel Gibson) kojem ubiju kćer pa kreće u istragu za počiniteljima i otkriva mnoge mračne tajne.

Thomas Craven (Mel Gibson) je veteran Odjela za umorstva bostonske policije i samohrani otac. Kada njegovu jedinicu, 24-godišnju Emmu (Bojana Novaković), ubiju na pragu doma, svi pomisle da je metak bio namijenjen njemu. No, on uskoro posumnja na nešto drugo i odluči istražiti tajni život svoje kćeri i njezino ubojstvo.

Istraga ga odvodi u opasan svijet korporativnih spletki, tajnih dogovora s vladom i ubojstava te do sumnjivog vladinog operativca Dariusa Jedburgha (Ray Winstone) koji je poslan da uništi dokaze. Cravenova potraga za odgovorima o kćerinoj smrti pretvara se u odiseju emotivnih otkrića i iskupljenja...


'Na rubu tame', trailer.

'Na rubu tame' režirao je Martin Campbell ('Casino Royale'), a glavne uloge tumače Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston i srpska glumica Bojana Novaković ('Odvuci me u pakao'). Film se temelji na istoimenoj BBC-evoj miniseriji koja ima drukčiju atmosferu jer je nastala u vrijeme tačerizma pa razotkriva mračni svijet Hladnog rata, nuklearne prijetnje i političko-korporativnih spletki.
 
Zanimljivo je da je Martin Campbell režirao i originalnu seriju i ovu obradu, a opet se poklopilo da kritičari više hvale original nego holivudsku kopiju. Kritičar Joe Morgenstern tako ističe mnoge nelogičnosti u obradi priče iz 80-ih, a svi se slažu da se umjesto psihologizacije u ovom filmu više pažnje obraćalo na prikaz Mela Gibsona u osvetničkoj fazi.