Antikrist - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Antikrist

Antikrist

Antichrist (2009.)

Zentropa Entertainments/Continental Film

108' drama, horor, art

Režija:           Lars von Trier

Uloge: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg

Scenario:        Lars von Trier

Producent/i:   Lars von Trier

Zemlja:          Danska, Njemačka, Francuska, Švedska, Italija

Linkovi:

Imdb
službene stranice

Antikrist

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
16
0.00

markoboban 13.07.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Eden

Mračna priča o odnosu muškarca (Willem Dafoe) i žene (Charlotte Gainsbourg) koji pokušavaju da prebrode tešku fazu zajedničkog života.Nakon tragične pogibije sina, ožalošćeni par odlazi u kolibu, smeštenu duboko u nekoj šumi, u nadi da će se oporaviti od preživljenog šoka.Kao deklarisani mizantrop, Lars von Trier nam servira čist art-film, koji sardži nekoliko eksplicitnih scena seksa i nasilja.Na taj način, koristeći simboliku i neke metafore, ovaj neobični umetnik, daje svoj (sarkastičan) pogled na današnji svet.Odlična fotografija stvara upečatljivu sliku, koja se naprosto urezuje u um prosečnog gledaoca, dok nastoji da dokuči 'šta je zapravo pisac hteo da nam kaže'.O glumačkim dometima dvoje iskusnih, glumačkih veličina, teško je suditi u ovakvom filmu.Razlog tome je što su oni samo marionete pod moćnom režiserskom palicom, von Triera, čoveka koji teško da ikoga ostavlja ravnodušnim (tu ne mislim samo na njegove filmove, već i na njegove stavove tj. izjave bez dlake na jeziku).U svakom slučaju, ovaj film možete da prezirete ili da mu se divite, ako malo bolje zagrebete 'ispod površine' u nastojanju da proniknete u samu esenciju celokupne filmske priče.Naravno, ono što je evidentno, jeste da ovo nije za svakoga, te sa takve tačke gledišta, iluzorno bi bilo potencirati neku preporuku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

marlaq 08.02.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Antichrist

Volim Larsa von Triera i njegove mračne filmove, ali mi se Antichrist nije baš svidio, naporan je za gledati, a najšokantnija scena je stvarno grozna. Glumci su dobri. Film stvara osjećaj mučnine i ne bi ga više nikad pogledala.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

timothy 20.03.2010 Ocjena recenzije : 2.0

...

Too much mije dosta tih kvazi prepucavanja, kako kritičarskih tako i publike... Ovaj film mi spušta Von Triera za par stepenica...formula je, ajd' budimo shocking i niš drugo. te fore smo davno prerasli. C. GAINSBOROUGH JE OK, ali ostalo - niš posebno

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tea 19.03.2010 Ocjena recenzije : 3.33

Nakon što je u polici s dvd-ima mjesecima čekao da dođe na red film znakovitog naslova je napokon odgledan! Bilo je jutro a ja sam baš bila raspoložena za navodno šokantni Lars Von Trierov uradak. Uvijek kažem kako je velika greška čitati reakcije na neki film jer onda imaš neka svoja očekivanaja i uglavnom se razočaraš ili ti nije jasno čemu toliko strka oko pojedinih scena. Istina je da su poneke, ali samo jedna ili dvije, malo 'too much' ali je film u globalu 'normalan'. Priča o paru koji doživi tešku traumu i privremeno odseli u brvnaru u šumi kako bi zaliječio rane je opisana i prikazana na uistinu poseban, pomalo dokumentaristički, način. Trauma ih dovodi do gotovo demonskih opsesija koje se manifestiraju, primjerice, odstranjivanjem klitorisa (prikazano u krupnom planu!). Sjajna Charlotte Gainsbourg zaslužila je sve nagrade koje je osvojila za ovu ulogu jer je uistinu savršeno dočarala majku koja izgubi dijete, a nakon toga i razum. Ljubitelji art filmova uživati će ovom ostvarenju. Iako je mogao ispasti i puno puno bolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: