Cure biraju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cure biraju

Cure biraju

Leap Year (2010.)

Universal Pictures

100' komedija, romansa

Režija:           Anand Tucker

Uloge: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow, Noel O'Donovan, Tony Rohr, Pat Laffan, Alan Devlin, Ian McElhinney

Scenario:        Deborah Kaplan, Harry Elfont

Producent/i:   Gary Barber, Roger Birnbaum, Chris Bender, Jonathan Glickman, Jake Weiner

Zemlja:          SAD, Irska

Linkovi: Imdb
službene stranice

Cure biraju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.11
18
0.00

Romantična komedija u irskom stilu, priča o ženi koja je odlučna u tome da zaprosi savršenog muškarca - usprkos onome što joj je namijenila sudbina!

Prema irskoj legendi iz petog stoljeća, žene koje su zaljubljene mogu zaprositi svoje udvarače koji njih tek trebaju zaprositi. Koja je kvaka za ove žene koje čeznu za tim da postanu zaručnice? Imaju samo 24 sata – svake četiri godine – da tih šest malih riječi izgovore dečkima koji su toliko odugovlačili. A taj je dan 29. veljače. Dame koje na prstu nemaju taj posebni prsten, a nadaju se da će ljubav pobijediti i spremne su sudbinu uzeti u svoje ruke... samo moraju pričekati prestupnu godinu!

A Kad četverogodišnjica njezine veze prođe bez prošnje, dekoraterka Anna Brady (Amy Adams) zaključuje da je bilo dosta. Položivši nadu u drevnu irsku tradiciju koja dopušta ženama da 29. veljače zaprose muškarce, Anna odlučuje slijediti svog dečka, kardiologa Jeremyja (Adam Scott) iz Bostona u Dublin i sama pasti na koljena. To je upravo ono što bi njezin mušičavi, ali dobronamjerni otac Jack (John Lithgow) i želio da ona učini.

Međutim, kada nepouzdani zrakoplovi, nepovoljni vremenski uvjeti i loša sreća ostave Annu na drugoj strani Irske, ona se za pomoć mora obratiti bezbrižnom, ali neprijaznom kuharu Declanu (Matthew Goode) koji je treba dovesti na drugi kraj zemlje. Svađajući se diljem Smaragdnog otoka, Anna i Declan otkrivaju nešto što su odavno trebali znati: put prema ljubavi može vas odvesti na vrlo neočekivana mjesta!


'Cure biraju', trailer.

Roger Ebert u recenziji filma ističe šarm dvoje glavnih glumaca koji pomaže gledatelju da lakše povjeruju u ono za što svi znamo da će se dogoditi. Ostali kritičari nisu toliko blagonakloni, pa ističu film kao primjer da 'romantične komedije postaju sve gore i gore.'