Kako izdresirati zmaja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kako izdresirati zmaja

Kako izdresirati zmaja

How To Train Your Dragon (2010.)

DreamWorks Animation/Blitz

98' animirani, pustolovni

Režija:           Chris Sanders, Dean Deblois

Uloge: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Jonah Hill, Craig Ferguson, Kristen Wiig, TJ Miller

Scenario:        Chris Sanders, Dean DeBlois

Producent/i:   Bonnie Arnold

Zemlja:          SAD

Linkovi: Imdb
službene stranice

Kako izdresirati zmaja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.57
28
0.00

Vikinški tinejdžer mora se dokazati kao borac protiv zmajeva, no na kraju završi kao prijatelj jednog ranjenog zmaja. Crtić za sve generacije!

Ova avanturistička komedija temelji se na knjizi Cresside Cowell, a smještena je u mitski svijet kršnih Vikinga i zmajeva koji rigaju vatru. U središtu priče je vikinški tinejdžer Štucko (Jay Baruchel) koji živi na otoku Berku gdje je borba sa zmajevima svakodnevna pojava. Mladićevi napredni pogledi na svijet i nekonvencionalan smisao za humor ne sjedaju baš najbolje ostatku plemena, a ni poglavici Stoicku (Gerard Butler) koji je ujedno i njegov otac.

Nakon što se Štucko uključi u trening za dresuru zmajeva u kojem sudjeluju i ostali tinejdžeri – Astrid (America Ferrera), Snotlout (Jonah Hill), Fishlegs (Christopher Mintz-Plasse) i blizanci Ruffnut (Kristen Wiig) i Tuffnut (T.J. Miller) – on vidi svoju priliku za dokazivanjem da može postati borac. Ipak, nakon što susretne ozlijeđenog zmaja, naposljetku se s njim i sprijatelji. Njegov se svijet preokrene naglavačke i ono što je započelo kao Štuckova jedina šansa za dokazivanjem pretvara se u priliku da cijelo Štuckovo pleme krene sasvim novim smjerom.

 


'Kako istrenirati zmaja', trailer.

 

Ovaj animirani 3D film je dobio solidne pohvale kritike koja ga proglašava 'uzbudljivim i zabavnim filmom za svakoga', odnosno '3D filmom koji će zaintrigirati i djecu i odrasle'.